maxhonor82 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Witam mam problem z motocyklem takim jak w tytule rocznik 2005. Mianowicie mam problemy z odpaleniem (bez dodawania gazu ani rusz) , wolne obroty po odpaleniu zbyt niskie i falujace, na cieplym silniku przy wysprzegleniu gasnie. Pali mi sie żółta kontrolka check engine (kontrolka zapalila sie po tym jak sprawdzałem kostki na przewodach,praktycznie wszystkie porozpinałem ale dwa razy sprawdzalem czy wszystko jest na swoim miejscu i o niczym nie zapomnialem).Dzisiaj wymieniony został wysprzeglik rozrusznika (na szczescie to dziala rozrusznik ładnie kreci,cichutko). tylko nie chce normalnie palic. Sadze ze to moze byc problem z wtryskiem bo innych wad raczej nie przewiduje ( wszystkie regulacje robione około 4 tyś. kilometrów temu, świece założone irydowe wszystko bylo git a tu nagle klops. Jeżeli jest to problem z mapami zapłonów to czy ja jako laik w tej dziedzinie majac niezbedny program i przewód jestem w stanie to zrobic ? Za pomoc wielkie dzieki POZDRAWIAM. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Tam jest złącze OBD II jeśli się nie mylę, a taki kabelek kupisz za 30zł. Co do programu to znajdziesz taki do swojego sprzęta na necie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi