Diabeł1990 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Witam, mam problem z pompa wody w yamaszce yz450f z rocznika 2007 (z aluminiowa rama) Problem jest taki ze w tym dekielku od pompy wody jest taka mala dziurka i oodpalając moto po nagrzaniu silnika z tej dziurki zaczyna cieknąć płyn. moto kupiłem nie dawno i nie wiem czy tam ma byc jakas zatyczka? Czy dziala to jako jakis odpowietrznik czy poprostu tak ma byc i to sie wyleje do jakiegos pewnego poziomu. Jezeli trzeba moge zrobic foto nagrac filmik jezeli to w czyms pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Witam, mam problem z pompa wody w yamaszce yz450f z rocznika 2007 (z aluminiowa rama) Problem jest taki ze w tym dekielku od pompy wody jest taka mala dziurka i oodpalając moto po nagrzaniu silnika z tej dziurki zaczyna cieknąć płyn. moto kupiłem nie dawno i nie wiem czy tam ma byc jakas zatyczka? Czy dziala to jako jakis odpowietrznik czy poprostu tak ma byc i to sie wyleje do jakiegos pewnego poziomu. Jezeli trzeba moge zrobic foto nagrac filmik jezeli to w czyms pomoze.Padł simmer pompy dlatego tamtędy się leje płyn. Uszczelnij pompę a problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Spuść płyn i olej, odkręć dekiel pompy wody i tą pokrywę karteru, wykręć wałek. Jeśli wałek jest nie wytarty kup taki simmering jaki był, jeśli jest wytarty to: 1 - kup nowy zestaw naprawczy w aso2 - dorób nowy wałek i kup tylko simmering3 - przetocz wałek i daj simmering z mniejszym otworem wewnętrznym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł1990 Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Dzieki za pomoc Panowie , Pozdrawiam. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi