Kubson Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam, Aktualnie mam motocykl na polskich blachach, a mieszkam w UK.Jako że strasznie tu kradną motocykle to postanowiłem wykupić AC u polskiego ubezpieczyciela.Zastanawiam się tylko czy da się całą operację przeprowadzić przez telefon lub internet (tak jak ubezpiecza się w UK) ? Bo słyszałem że kupując AC w Polsce, pojazd musi być wyceniony przez agenta z ubezpieczalni? Mógłby ktoś wyjaśnić jak wygląda zakup AC w Polsce, z góry dziękuję! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vega_k Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jeśli to nowy motocykl z salonu, to ubezpieczasz "przez telefon", jeśli używany, to agent robi zdjęcia przed podpisaniem polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wycena w warcie opierała się o dowód rejestracyjny , kierowcę i aktualną wartość motocykla . Za AC za falko powiedzieli 1600 cos za rok z OC włącznie tylko musiałbym skombinować immobilajzer albo łańcuch który ich zadowoli . Nie doprowadziłem sprawy do końca , na razie mieszkam na wsi i mam 60 kilowe 4 nożne zabezpieczenie co jak się uśmiecha to szczerzy kły :D Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi