szymo228 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam dzisiaj odpaliłem swoją mz 150 przejechałem nią jakiś 2 km i nagle coś walnęło i motor po 10 m się zatrzymał. Próbowałem ją odpalić pchać i nic :(.W domu odkręciłem świece zobaczyć czy iskra jest iskra była tylko jakaś dziwna.Potem ją pchałem i kopałem i nic tylko aby coś strzelało z rury co 30 m . Potem wlałem paliwo do cylindra i nic. Odkręciłem świece i iskry już nie było i na innej świecy też iskry brak . Posiadam zapłon elektroniczny mz 150 z ostatniego roku produkcji.NIe wiem dlaczego nie ma iskry szkoda mi mz więc proszę was o pomoc z góry dzięki :) P.S wiem ,że sporop jest takich tematów w google itp ale nie znalazłem dotyczącego mego problemu jak by ktoś coś wiedział niech pisze tu albo na gg 5804352 Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez szymo228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Czy wiesz w jaki sposob w twoim motocyklu powstaje iskra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymo228 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Oddaj go do warsztatu do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 hehe szybko i na temat. We własnym zakresie mozesz obadać tylko połączenia, kabelki. W pierwszej kolejności jak coś było izolowane lub kombinowane. Nie pamiętam czy elektronik miał jakiś kondensator, ale jesli ma to go odłącz bo może zwierać. Kabel WN wykrec i zobacz czy nie zielone koncowki. Chyba ze oddaj go do warsztatu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ul1111 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 hehe szybko i na temat. We własnym zakresie mozesz obadać tylko połączenia, kabelki. W pierwszej kolejności jak coś było izolowane lub kombinowane. Nie pamiętam czy elektronik miał jakiś kondensator, ale jesli ma to go odłącz bo może zwierać. Kabel WN wykrec i zobacz czy nie zielone koncowki. Chyba ze oddaj go do warsztatu;-)Moduł elektroniczny miał kondensator w środku.Najczęstszą przyczyną uszkodzenia modułów do etli było zalanie, mogą być poprzeżerane ścieżki, posprawdzaj też tranzystory w szczególności ten dużymetalowy na radiatorze. Gdzieś miałem schemat ale to jak będzie potrzebne poszukam bo po kilku przeprowadzkach zapodział się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi