Jarhem Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 WitamPosiadam motocykl zipp manic 125 wiem pierdziawka ^^ ale jest to mój pierwszy, pojeździłem nim sezon i jak na razie wszystko ok. Mam tylko jeden problem dotyczy on prędkości, do jeżdżenia po mieście jest wystarczająca : D ale mieszkam dosłownie przy obwodnicy ciężko i głupi mi ją omijać a jak się na nią wbije to wszyscy mnie wyprzedzają nawet babcie w tico lol. By nie jeździć jak lama i nie zmieniać na razie motoru chciałbym go trochę podkręcić tak by pojechał o 20km/h więcej proszę o porady, opinie cokolwiek by mi pomogło go podkręcić. Sam dowiedziałem się że mogę wymienić cylinder z tłokiem na 150cm3 ( tylko nie zwiększy to zbytnio prędkości ) oraz jest opcja zabawy z przekładnią chodź to też nie jest 100% . Nie wiem już co robić i czy w ogóle opłaca się coś z nim robić : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nie wbijaj sie na obwodnice i juz.Przerabiac sie twego moto nie oplaca, wyrosnij troche i kup wiekszy.To wbrew pozorom nastapi dosc szybko. Jesli uwazasz ze jadac wolniej jedziesz jak "lama", to wierz mi - dobra jazda nie polega na szybkoscitylko na tym zeby sie nie zabic / pokaleczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarhem Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzięki za szybką odpowiedź ale troche szkoda bo myślałem że da się go jednak podkręcić w prosty sposób i nie dla tego by szaleć i się poobijać ale by jeździć razem ze wszystkimi jak normalny uczestnik ruchu drogowego a nie jak element do wyprzedzenia. Obwodnicy w moim przypadku nie da się ominąć i wolałbym jedkan nią jeździć a może jednak jest jakiś sposób by go trochę podkręcić ?. Dookoła mnie są sami miechanicy samochodowi i nie mam się kogo spytać : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie nie da sie nic zrobic co bedzie proste i tanie.Mozesz zmienic cylinder z tlokiem na wiekszy, ale zmiana o 25 ccm niewiele pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarhem Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 hehe tak właśnie myślałem : ( no trudno poddaje się to jak wjadę na obwodnice to zejdę i popcham ; ).To nic innego mi nie zostaje jak tylko kupić jakiegoś 10 letniego szybszego, złomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo xd Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zmień cylinder , powinno troche pomóc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Możesz wstawić większą zębatkę na tył o jeden lub dwa zęby (np. 44 fabrycznie to wstawiasz 45 lub 46) albo ewentulanie pogrzebać w dyszach gaźnika. Podejrzewam, ze do chińczyka będzie się dało tanio dokupić pojedyncze dysze ale to wymaga pewnej wiedzy o ile większe wstawić i czy silnik będzie w stanie to przepalić.Pamiętaj tylko, że 125 w czterosuwie to niewdzięczna pojemność na przeróbki i chińska jakość powoduje, że każdy przyrost mocy wykańcza silnik. Może jakimś cudem znajdziesz tłok zwiększający stopień sprężania do podobnego silnika Hondy ale one też kosztują trzycyfrowe sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi