Groszek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Witam."Klasa" ma w wyprzedaży bardzo tanie kaski.Niestety są to tylko małe rozmiary (S i XS).Chciałbym sobie kupić taki kask, ale jest on ciut przyciasny.Jak założyłem i pochodziłem po sklepie, to czułem po chwili ucisk na dyńce.Ale zastanawiam sie CZY, w jakim stopniu, i po jakim czasie dopasowałby się on do mojej głowy.Może macie doświadczenie w tek kwestii?Jak szybko po zakupie kask stawał się lużny?Pytanie moze wydawać się niektórym z Was głupie, ale proszę o poradę, bo nie stać mnie na zakup dobrego nowego kasku.Jak nie to to musiałbym sie rozglądać za używanym albo jakimiś gorszych marek.Dziękuje i pozdrawiam.Aha, link:http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?site=showWypProd&id_wyp=28&PHPSESSID=186afec0e0866e167953c683a5c76ceb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 A nie myslales o cabergu classico ??Firma znana i ceniona(wloska), kask kosztuje 280 zl (model czarny), ma wszystkie potrzebne atesty i rozmiary sa do XXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ti, dziwi mnie że jeździsz moto za ładnych pare tyś a nie masz na kask. Co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 19 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 Kask robi się luźny dosyć szybko,ale pamiętaj,że nie możesz kupić za małego rozmiaru.Zmierz sobie głowę i określ jaki masz rozmiar.Oczywiście różni producenci mają różne rozmiarówki,ale będzie to jakąś wytyczną.Natomiast jak będziesz przymierzał kask to nie może cie on zbyt mocno sciskac ani uwierac,musisz po prostu czuc,ze dobrze ci przylega do głowy.Kask się rozejdzie,ale nie jakoś znacznie.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 19 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2004 jeżeli chodzi o rozmiarówke, to tam jest dostepna "S".Jest ona ponoć na 55-56 cm obwodu głowy.Ja zmierzyłem swoja czaszkę i mam 57 cm, czyli już podpadam pod rozmiar "M"(57-58 ).Chyba nie kupię mniejszego rozmiaru, bo boje się, że jednak to może się okazać chory pomysł i w dłuższej jezdzie będzie bardzo dawało się we znaki.Właśnie nie wiem jak bardzo on się wygniecie, czy na tyle,żeby zniwelować różnicę w rozmiarze.Poczekam jeszcze, moze trafi się jakas M-ka.Jeśli nie, to pomyślę o tym co mówi m_16.Te Nolany podobają mi sie - fajnie wykonane, wyglądają bardzo estetycznie i solidnie.A wiecie coś o kaskach Grex albo jeszcze jest taki za ~410 zł MEX z otwieraną szczęką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Ja tez mam obwód 57 i mam kask w rozmiarze M.Nie kupuj mniejszego,bo będzie za ciasny,ja jeszcze nie natrafiłem na S-kę,która by była na mnie dobra,wszystkie były za ciasne lub uwierałyNo ale moze to tez zalezec od ksztaltu glowy.Musisz mierzyć,ale nie kupuj na siłę S-ki,bo możesz tego później żałować...Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 albo jeszcze jest taki za ~410 zł MEX z otwieraną szczęką?A przypadkiem nie MAX ??Jesli chodzi o maxa to sobie daruj. Uciallem sobie ostatnio dosc dluga rozmowe o kaskach z facetem prowadzacym salon motocyklowy. Facet stwierdil ze juz lepiej kupic dragona za 60 zl bo cena nizsza a jakosc ta sama :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 A jeśli chodzi o Grexy to są to dobre włoskie kaski,więc na twoim miejscu bym sie nie zastanawiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi