GeltoN Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam. A więc pewnego razu jadąc po paliwo na stacje, motor zaczął dziwnie gasnąć gdy dodawałem gazu. Gdy zgasł próbowałem go odpalić, lecz palił tylko na ssaniu a gdy chciałem go przełączyć na tryb bez ssania to automatycznie gasł. Następnego dnia przeczyściłem gaźnik z myślą że zatkała się jakaś dysza lecz gdy przeczyściłem i ponownie zamontowałem gaźnik motor nie palił już nawet na ssaniu . Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Sprawdz czy masz kompresję , czy nie bierze gdzieś lewego powietrza oraz tradycyjnie świecę :) Jak pokręczisz to świeca mokra ?? sucha ?? iskra jest ?? Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeltoN Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Świece sprawdzałem i po wykręceniu była sucha , a iskra jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zdejmij zbiornik i recznie strzykawka nalej benzyny do gaznika. Jak nic nie da to wykrec swiece, wez strzykawke i nalej 2ml benzyny, zakrec swiece i sprobuj odpalic. Jak zalapie i zgasnie to masz problem z gaznikiem - albo cos zle poskladales, albo nadal masz problem z ukl. wolnych obrotow. Na odleglosc ciezko dalej zdiagnozowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi