Skocz do zawartości

Szkolenie motocyklowe w CSP w Legionowie (2 dni)

funky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem na tym szkoleniu ze znajomymi w tamtym roku i szczerze polecam. Szkolenie trwa dwa dni.

Pierwszy dzień to nauczenie się, a dla innych przypomnienie sobie techniki jazdy, zawracania, manewrowania itd. Odbywa się to na dużym placu manewrowym:

224037_1850206188457_1639800834_1731883_3901867_n.jpg

Dzień drugi to motodrom, uczymy się wchodzenia w zakręty, ułożenia w zakręcie itd. Fajna sprawa.

Na bieżąco dostajemy uwagi i porady od 3 instruktorów, do każdego podchodzą indywidualnie.

Koszty:

szkolenie dla 15 osób to koszt 330-350zł od osoby za dwa dni

Miejsce:

CSP w Legionowie

Data:

12-13 maj 2012

W tej chwili jest chętne kilka osób. Ja sprzedałem moto, więc pewnie się nie załapię, ale wysyłam moją kobietę. W tamtym roku tym szkoleniem rozpoczęła na poważnie przygodę z motocyklem i muszę przyznać, że była to najlepsza inwestycja sezonu :biggrin:

kolega z pracy, który był świeżo po zakupie motocykla nauczył się pięknie jeździć i manewrować nie podpierając się co chwilę nogami :wink:

Pytania proszę zadawać w tym wątku, postaram się na nie na bieżąco odpowiadać :)

franklin, zależy z czym masz problem, moim zdaniem każdy może się sporo nauczyć. Gdy ja byłem na szkoleniu było też parę osób, które dość długo jeździły na moto, a jak przyszło do jazdy to już nie było tak kolorowo i mieli nad czym pracować

YUBY, napisz o co chodzi, chętnie się dowiem więcej na ten temat

503077965 - numer telefonu do instruktora, który to organizuje.

Ja mam narazie potwierdzone 2 osoby, listę można równie dobrze zrobić tu. Koszt całości to 5kPLN. w przypadku 15 osób (optymalnie) wychodzi 330zł.

żeby nie było wątpliwości - ja tego nie organizuję :)

Osobiście od Policji wolę trzymać się jak najdalej :), jak ktoś się waha co do CSP, polecam alternatywę:

http://www.motoszkola.pl/ http://www.motoszkola.pl/kursy/

Za 2-dniowy kurs 690 zł. Grupy max 8 osób, indywidualne podejście, motorki motoszkoły, w terminarzu widać skalę zainteresowania.

Po bezpiecznym można pojechać na techniczny na Słowację, a potem ekspercki do Włoch (jak kto ma za dużo hajsu), można tez się integrować na zlocie uczestników.

Byłem na bezpiecznym i z czystym sumieniem mogę polecić. :)

Jeśli chodzi o ten typ szkolenia to jest naprawdę dobry dla ludzi zaczynających przygodę z jednośladem. Na pewno warto trochę poczytać teorii albo uczyć się odrazu w dobrej szkole. Polecam dla ludzi, którzy zrobili prawko w szkole gdzie uczą zdać egzamin. Jeśli chodzi o starych wyjadaczy jak np. Yuby lepiej tą kasę wlać w zbiornik i przejeździć bo nic nie wyniesiecie z kursu. W 2010 r brałem udział w takim przedsięwzięciu. Nie uważam żeby były to wyrzucone w błoto pieniądze. Można trochę złapać praktyki w bezpiecznym otoczeniu, pojeździć sprawnościówki między pachołkami itd. poza tym Mycha jak ktoś ma 700 zł na dwa dni niech pójdzie do Motoszkoły jak ma 300-350 to CSP jest dobrą alternatywą. Jest jeszcze szkolenie w Ułężu, które prowadzi Tomasz K też za ok 300 zł.. Możliwości jest kilka każdy wybierze coś dla siebie i nie wszystkie są dedykowane dla wszystkich.

jazda motocyklem to najprzyjemniejsze co można robić w ubraniu ;)

Kto wreszcie to organizuje. Dzwoniłem do instruktora to mówił że organizuje to jakaś kobitka. Ja jestem zainteresowany( o ile będzie 15 osób i zapłacimy po około 330pln). Dajcie znać kto się tym zajmuje. Mam jeszcze 1-2 kumpli którzy też są zainteresowani. Może być ciekawie...

pozdrawiam marcin

jak jesteście zainteresowani to piszcie w wątku i wysyłajcie mi PW z namiarami na siebie

jak uzbiera się 15 osób to można zacząć działać, narazie widzę tylko kilka chętnych osób

W dniu 28.03.2012 o 17:59, kolczu21 napisał:

Kto wreszcie to organizuje. Dzwoniłem do instruktora to mówił że organizuje to jakaś kobitka.

ta kobitka to moja kobitka ;) a ja jej pomagam, tylko ostatnio cierpię na brak czasu, ona nie organizuje tego szkolenia, tylko zbiera grupę ludzi (15 osób), żeby szkolenie się odbyło.

W dniu 28.03.2012 o 18:33, YUBY napisał:

A nie lepiej zrobić u Tomka?

Przynajmniej trzyma poziom, a i można pojeździć w Ułężu.

rozróżniłbym te dwa szkolenia, u Tomka jeździsz kilka h, a tu jeździsz dwa dni niemal od rana do wieczora(późnego popołudnia).

Poza tym dojazd do Legionowa a pod Ryki - też nie każdemu to odpowiada. I wydaje mi się, że w CSP jest większy nacisk na techniczną jazdęi naukę manewrowania itp, a Ułęż to już oczko wyżej. Oczywiście mogę się mylić, bo nigdy u Tomka nie byłem.

LISTA:

1. funky

2. funky

3.

Edytowane przez funky

Byłem na tym szkoleniu razem z Lisiem i Krzywerem. Można pouczyć się manewrować, pojeździć na motodromie.

Jak pamiętam dużo szumu wzbudziła teoria, aby w czasie hamowania mocno usztywniać ręce. Padło wtedy nazwisko Tomka K., który od zawsze naucza o usztywnianiu pleców, a łapki luźno.

Panowie policjanci twardo jednak obstawiali przy swoim udowadniając to takim oto przykładem: jeden z kursantów siedział na motocyklu i miał trzymać luźno ręce na kierownicy. Pan istruktor podszedł i kopnął w przednie koło, które skręciło zgodnie z użytą siłą. Później poprosił o trzymanie sztywno rąk na kierze. Kopnięcie - koło ani drgnęło. "Widzicie, co jest poprawne?" - zapytał...

Poza tą sprawą szkolenie polecam.