lukas_2010 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam jak w tytule napisałem mam problem z bezpiecznikiem w silver wing fjs 600. 2001r. Po włożeniu kluczyka i włączeniu zapłonu przepala się bezpiecznik odpowiedzialny za zegary, licznik i tylne światło i stopem. Pomocy :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Musisz szukać zwarcia w tym obwodzie, bo tylko ono jest przyczyną palenia bezpiecznika. Sprawdź elementy tego obwodu, a także całe okablowanie czy gdzieś nie zwiera. Czasochłonna praca ale inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas_2010 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 zauważyłem że przy skręconej kierownicy w lewo po włożeniu bezpiecznika było wszystko o.k. Dopiero po wyprostowaniu kierownicy bezpiecznik się palił. Rozebrałem czache i zegary za izolowałem wiązki kabli na nowo i narazie jest wporządku. Dzięki Rafael za zainteresowanie i porade. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Proszę bardzo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 popatrz na wiązkę może się od zginania coś przetarło Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi