Skocz do zawartości

I Ogólnopolski Zlot Yamaha Royal Star Venture – „Dobieszków 2012”

Dyzio77
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz kiedy bedzie to spotkanie, może z Maciejką przyjedziemy.

Planujemy jakiś wypad 15 kwietnia, bo jak czytam te informacje odnośnie Zlotu - Rozpoczecia Sezonu, to nie chce mi się już jechać ani do Częstochowy, ani do Gietrzwałdu....

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Tak luźno Radku napisałem że takie spotkanie jest możliwe, żadna z osób wymienionych jeszcze nic o tym nie wie. Ale jak mówię, każda z tych osób mieszka w rejonie, miałaby do przejechania maksymalnie do 150 km więc zasięg jest realny, nawet jak na spotkanie jednodniowe. Priorytetem jak dla mnie jest pogoda bez deszczu. Także skrzyknąć trzeba się niemal na ostatnią chwilę. Na razie to miałem bezpośredni kontakt tylko z Numanoidem i już jest chęć się spotkać ponownie. Ale my od siebie mieszkamy na rzut beretem, tak jak Ty z Maciejką. Ale Radku, jeśli chcecie się karnąć w któryś weekend w rejony podgórskie, to walcie np. na Szklarską Porębę a na pewno tu w rejonie się spotkamy (na razie piszę za siebie)

--

pozdrawiam

Artur Wojtkowski

Spoko, dawni nie byłem w Szklarskiej Porębie :)

Pracuje jeszcze Tomek w księgarni, ten z irokezem na głowie.

W Szklarskiej Porębie byłem też na Zlocie motocykli Ciężkich i Weteranów, tyle, że wtedy miałem naście lat i motorynkę, ogara lub Simsona pod blokiem.

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

U mnie 15 kwietnia odpada. Mam wymianę polsko-duńską na chacie i muszę jakoś czas zorganizować. Po 15 tj. chyba 21-23, chodzi o piątek-niedziela, mamy spotkanie w Radkowie. Takie do wypitki i do bitki :biggrin: . Będą koledzy z Nysy, śląska i okolic. Ja nie organizuję, ale myślę, że jak ktoś z zewnątrz chciałby zawitać to nie będzie problemu.

U mnie 15 kwietnia odpada. Mam wymianę polsko-duńską na chacie i muszę jakoś czas zorganizować. Po 15 tj. chyba 21-23, chodzi o piątek-niedziela, mamy spotkanie w Radkowie. Takie do wypitki i do bitki :biggrin: . Będą koledzy z Nysy, śląska i okolic. Ja nie organizuję, ale myślę, że jak ktoś z zewnątrz chciałby zawitać to nie będzie problemu.

Przybywajcie - wpierdziel mórowany :) :) :) :) :)

Na razie bym się nie umawiał ponieważ jest to gorący okres dla każdego. Sezon się zaczyna, wszyscy zaczynają się spotykać a nie ma co ukrywać że koledzy z forum są na dalszym miejscu. Ja bym poczekał do maja, czerwca, kiedy już przejdzie nam to pierwsze zachłyśnięcie latem :biggrin:

--

pozdrawiam

Artur Wojtkowski

Spoko, ja lubię jeździć, ale czasu mi brakuje przez cały rok...

Ja wolę się napić, ale jak trzeba jechać to niech już będzie :sad: :sad: .

Tak na poważnie to mi bardziej pasuję namiot, karimata i dobra muzyka. Dobrze jak woda będzie. Nie ukrywam, że na wypady full to nie mam kasy, bo do końca sezonu naście zlotów muszę zrobić, a to są wydatki.

Gdyby miało się zacząć i skończyć na Dobieszkowie to mogę do Mariotu jechać.

Jak Maciejka zrobi na ogródku to się pisze. Można na mnie liczyć.

To może być dobrym pretekstem do spotkania. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/153065-najwieksze-wydarzenie-w-2012-roku-na-scenie-motocyklowej-w-europie/.

Galerii nie ma, chyba to pierwszy? 10 tyś. motorów :blink: ? W Łagowie mówią, że jest kilka tyś.i wydaję się dużo?

Tak czy inaczej można coś pomyśleć?

Edytowane przez harbuz

Witaj Mosiu,

widzę że jesteś z Bogatyni :)

Co do spotkania to sądzę że najbardziej realne jest spotkanie w gronie:

II Artur II - Legnica

Numanoid - Lubin

Harbuz - Dzierżoniów

Kozak356 - Żary

Sahib - Zielona Góra

Mosiu - Bogatynia

ponieważ mieszkamy w jednym rejonie Polski, każdy ma niewielką odległość do przebycia. I proponowałbym takie spontaniczne spotkanie jednodniowe :)

Też mam blisko, ale nie mam VENTURE :(

Koledzy. Bacznie obserwuje ten temat, może jakimś cudem się w jakąś datę wpasuję. Na razie kiszka i nic nie wchodzi. Odpowiadam Maciejce - na razie u mnie negatywnie.

Edytowane przez forrest2000

Co do spotkania to sądzę że najbardziej realne jest spotkanie w gronie:

II Artur II - Legnica

Numanoid - Lubin

Harbuz - Dzierżoniów

Kozak356 - Żary

Sahib - Zielona Góra

Mosiu - Bogatynia

ponieważ mieszkamy w jednym rejonie Polski, każdy ma niewielką odległość do przebycia. I proponowałbym takie spontaniczne spotkanie jednodniowe :)

Chętnie wpadnę na jedno czy dwu dniowe spotkanie zapodaj tylko jakiś termin.

14-15.04 jedziemy całą bandą Bogatyni i nie tylko do Częstochowy. Nocujemy w "Posmyku" koło Lublińca.

21-22.04 jest fajna impreza na lotnisku w Rothenburgu (Niemcy)przy samej granicy z Polską (25km od Zgorzelca). Generalnie to tuning samochodowy, sporo motocykli, wyścigi na 1/4 mili itd. Na 99% zawitam tam z kolegami w niedzielę 22-04. Wjazd 5 euro

Witam Was serdecznie.

Właśnie założyłem konto i dołączam do grona Venturowców. Od kilku dni śledzę wątki związane z tą piękną maszyną i chętnie poznałbym kilku jej posiadaczy z okolic.

Od kilku lat jestem na Raciborskich paradach motocyklowych rozpoczynających sezon. Jest zawsze kilkaset różnych motocykli z wielu miast nie tylko śląska.

W tym roku również odbędzie się XV bodaj parada połączona z Majówką Historyczną (inscenizacje militarne, parady pojazdów zabytkowych). Może być ciekawie.

Może przynajmniej niektórzy z Was mieliby możliwość pojawienia się :)

http://www.naszraciborz.pl/aktualnosci/art/2-raciborz/22072-ratibor-1945---1-maja-zrobia-inscenizacje.html

Miejsce: Racibórz, Plac Długosza (obok Rynku)

Termin: 1 maja 2012

Godz. 10:00 rozpoczęcie imprezy

Godz. 12:30 parada motocykli (i pojazdów zabytkowych) ulicami miasta

Godz. 13:00 pokaz ratownictwa drogowego

Godz. 13:30-17:00 przejazd sprawnościowy pojazdów zabytkowych, sesje zdjęciowe

Godz. 15:00 klub Malibu - koncert The Blues Experience http://www.bluesexperience.pl/koncerty.php

Godz. 17:00 Inscenizacja historyczna Ratibor 1945

Zapraszam

poprawiony-plakat-.jpg

Nyski ładne, właśnie jestem w trakcie odrestaurowywania jednej 522T w wersji MILICJA "zomoza".

Już drugi rok szukam do niej różnych części zarówno związanych ze służbą jak i normalnych blacharskich.

Edytowane przez Dyzio77