kaamil987 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam mam mały problem a wiec odpalam mińska 3-4 sekundy trzyma obrort zaraz wkreca sie na coraz wieksze i wieksze i gaśnie ale gdy mu pompuje paliwo pompka to utrzymuje obroty wiec nie wiem czy to wina gaźnika czy czego? proszę o pomoc.gaźnik był rozkręcany na częsci pierwsze i czyszczony, kranik tez sprawdzałem a nawet wymieniałem i na kazdym to samo, probowalem tez majstrowac przy iglicy ale czy mu zwiekszalem dawke paliwa czy zmniejszalem jest ciagle to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Lewe powietrze.Sprawdź simmeringi, uszczelkę pod garem, uszczelki króćca gaźnika. I oby nie była to czerstwa uszczelka między karterami, bo trzeba będzie rozpoławiać. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 uszczelka króća gaznika jest dobra a resztę sprawdze jutro a mam jeszcze takie pytanie moglo sie to stac z tego powodu ze motor stal ponad rokpod golym niebem nie odpalany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Mogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam ponownie sprawdziłem juz wszystko i wydaje mi sie ze ok lecz nie patrzylem na uszczelke miedy karterami wiec juz sam nie wiem co to moze byćmuszę skombinować inny gaźnik i zobaczyć jak na innym sie bedzie sprawowal. jeśli znajde przyczyne to napiszę a jeśli ktos wie co sie mogło stać to proszę pisać.miałem jeszcze takie przeboje z tym gaźnikiem ze ta misa od spodu była krzywa i przeciekała wiec przetarłem ja troszkę na kamieniu i nie cieknie i takie pytanie moze coś byc od tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Skoro wchodzi na wysokie obroty po odpalenia , a pompowanie sprawia że trzyma równe to znaczy że nie dochodzi paliwo. Dwu suwowi zawsze jak kończy się paliwo to wchodzi na coraz większe obroty aż w końcu gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 tez o tym wiem kolego tylko co jest tego przyczyna ? sam nie wiem dziś sie pytalem znajomego to mowi ze na pewno to wina gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 tez o tym wiem kolego tylko co jest tego przyczyna ? sam nie wiem dziś sie pytalem znajomego to mowi ze na pewno to wina gaźnikaW takim razie jak paliwo dochodzi z kranika do gaźnika, a z gaźnika już nie to masz odpowiedź. Wyczyściłeś ten gaźnik porządnie? (Kup jakąś chemię do gaziorów w motoryzacyjnym) bo niektórych syfów ciężko się pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 dałem własnie silnik na glebe i bede mu robił kapitalke i kupie zestaw naprawczy do gaźnika zobacze jak sie bedzie po tym zachowywał jak cos to dam wam znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzLop Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Wystarczyło rozebrać gażnik i go przeczyścic prawdo podobnie Cie nawet linka od gazy zadzerwiała i masz otwarta przepustnice znaczy sie iglice :) jak stal tyle na dworze to nie ma Co sie dziwic :) miałem taki sprzet fajne maszynki maja tylko jedna wade padaja koszyczki sprzegłowe :> Cytuj Żeby jeździć trzeba mieć benzynę we krwi, ale i olej w głowie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ale napisalem ze gaźnik to ja czyścilem płynem który wrzera zdze, benyna i spręzarka linki mam nowe ale jak poskladam silnik to powiem czy wszystko git a najgorsze jest do ze nie moge do niego nigdzie dostać cześci hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam. problemem był źle założony simering na wale od strony sprzęgła. Mam tez male pytanie poskladalem wlasnie silnik ale cos mi nie pasowaloi juz wiem co, na wale od strony sprzęgła idzie: 1łożysko 2 tuleja 3simering 4zabezpieczenie a pozniej lozysko przy wale a ja zalożylem najwierw zabezpieczeniea poźniej łożysko i nie chciala mi wejsć tuleja wiec poskladalem bez niej i nie wiem teraz czy rozpolowić silnik i zlożyc jak ma być czy nic sie nie stanie jak tak jestzałożone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Może nic sie nie stanie, ale jeśli łożysko sie przesunie to czop wału dostanie po dupie i będziesz miał wydatki.☻Najtaniej jest w tej sytuacji rozłożyć zrobić jak trzeba i złożyć. Raptem pare godzin i gra muzyka. Edytowane 21 Maja 2012 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Silnik jest już poskładany lecz nie zrobiłem tego, ale ktoś mi powiedział ze nic się nie stanie najwyżej łożysko się przesunie ale nic nie powinno sie stać. ale i tak juz po fakcie. jak coś to jeszcze się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) Fajnie, jak wał przesunie sie na łożyskach w stronę tej chałtury to wtedy coś sie stanie... Ale jak sobie chcesz. Edytowane 22 Maja 2012 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi