Piotr Dudek Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Witam ponownie. Chciałbym wrócić do tematu tego tematu gdyż wciąż mam problem z gaźnikiem. Myślałem, że już wszystko wyregulowałem, ale wciąż coś jest nie tak. Wcześniej po regulacji gdy Suzi odpaliłem i się odpowiednio nagrzał sam gasł i nie mogłem odpalić. Wymieniłem świecę, filtr powietrza i jeszcze go trochę podregulowałem. Teraz wszystko ładnie chodzi równo trzyma obroty i w ogóle, ale jak już go zgasze to nie ma bata bym go odpalił. Po jakiś 30-40 min jak ostygnie odpali. Śrubę mam ustawioną na 1,25 obrotu. Co może być wciąż nie tak? masz za małe luzy zaworowe i przestań grzebać w gaźniku jeżeli odpala na zimnym silniku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycha03bs Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Z kumplem też tak myśleliśmy. Ale w końcu ustwiliśmy tak jak mówi serwisówka. Na dzień dzisiejszy ustawione mam tak: Ssawne na 0,08 i wydechowe 0.20. Na ile radzisz ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jaki dokładnie to jest model?Bo taki jak Ty piszesz ma gaźnik:Gaźnik: MIKUNITyp gaźnika: TM33SS a Ty masz BST33 czyli od wersji S lub SH. Ustawienie dla wersji S:Marka: SUZUKIModel: DR 350 SData prod.: 1994Luz zaworowy - ssanie: 0,05-0,10 [mm]Luz zaworowy - wydech: 0,10-0,15 [mm]Gaźnik: MIKUNITyp gaźnika: BST33Liczba wolnych obrotów: 1400-1600 [obr./min]Dysza główna: 135 (130)Śruba mieszanki podstawowej: 2 [obr.]Poziom pływaka: 14,6 [mm] Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 TM jak dobrze kojarzę ma płaską przepustnicę i jest od 350R (czasami jako zwykłe DR350) potocznie zwanej najbardziej hardkorową. BST mają toczydełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi