marcinktm Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Siemka dzis chciałem pojezdzic skuterem zapaliłem i pojechałem po kilku minutach patrze a tu kontrolka od oleju sie pali , pojechalem do cp-enu kupiłem 200mililitrów oleju wlalem i pojechałem..Jadę , jadę a tu patrze znowu się pali już po wlaniu oleju pojehcałem do domu i odstawiłem go.Po godz odpaliłem jechałem tak 60km/h i zgasła wię pojezdizlem sobie trochę .Wrocilem po 30 min jezdzie do domu na obiad i potem pojehcalem do sklupu i patrze zapala się kontrolka , myśle pewnie zaraz zgasnie otóż nie pali się cały czas jak zgasze i przekręce kluczyk również się zapala /Co to może byc pomóżcie czy to może byc wina dozownika może nie pobiera oleju czy cos a czy moge lac do baku mieszankę z olejem nic się nie stanie tylko jak będę wlewał miesankę to jak się będzie paliła kontrolka to mam się martwi co mam robic!! pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ale o ile dobrze wyczytałem, jest to 2T, zalej po prostu do pełna zbiorniczek i tyle. Czujniki oleju często wariują. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 200militrów wlałem jest sporo tegooleju mam się przejmowac ze się pali czy moge jezdzicjak się pali to pobiera olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/149091-re-problem-skuter-cracker/page__fromsearch__1 od tego czasu nic się nie zmieniło. Tyle czasu z tym jeździsz i dalej nie masz pojęcia co jest grane i czy to źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) nie wiem jaki masz skuter ale do mojego wchodzi 0,7 l oleju więc jeżeli wlałeś 200 ml to szłu nie ma a nie wiadomo jaki masz czuły czujnik ...i wgoóle co to za olej kupiłeś który jest sprzedawany po 200 ml ? hm ? :D kup motula litra do 2t zalej do pełna i jeździj , mniej więcej wiesz co ile musisz dolewać olej więc nie ma się czym przejmowac :) Edytowane 25 Lutego 2012 przez Pro Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 ale jak dozownik jest walniety i nie pobiera oleju to może sie zatrzec silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 jeżeli nie pobierałby oleju to logiczne że mógłby się zatrzeć slinik ale bez oleju by nie jechał ; nie odpaliłbyś go albo z wielkimi problemami . Myśle że to nie wina dozownika tylko kontrolki oleju . Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Siemkadzis zalaem caly zbiorniczke oleju i nic nie pomoglo nadal sie pali kontrolkaale mnie jeszcze zdziwio to ze jak go z gasze i zaplon jest wlaczony {owszem akumulator jest padniety ale pojezdilem troche i nic nawet kierunki nie chodzaklakson nie trabi a ni nie kreci na rozrusznik ja mysle ze to cos z elektryka mam sie martwi tapalaca sie kontrolka?a i jeszcze skuter jest zapalony i naciskam przedni halulec i przycis start to nagle gasnie kontrolka i cale podswietlenie licznika Edytowane 15 Marca 2012 przez marcinktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) a w okresie zimowym ładowałeś aku może Ci najzwyczajniej padło ? a kontrolką bym się nie martwił co by nie było olej masz i cylka nie zatrzesz :wink: Edytowane 15 Marca 2012 przez Pro Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Sprawdź akumulator, ładowanie. Jedno z dwóch klęczy i kwiczy...abo obydwie sprawy. Jak widzę to nie masz bladego pojęcia o mechanice, bo nie umiesz sprawdzić sobie czujnika poziomu oliwy więc zaprowadź do mechanika...motocyklowego. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jak wyżej. Sam nie podołasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 ee tam przesadzacie to tak gówniana sprawa że nasza forumowa pomoc powinna mu wystarczyć :wink: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi