Dziki_YZF Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam!Mam problem z moim autem, mianowicie jadąc na 5 biegu 80 km/h mam obroty silnika pomiędzy 1800 a 2000 obr/min i silnik dziwnie szarpie. Generalnie lubię mieć wszystko sprawne a to szarpanie zaczyna mnie niepokoić bo cholera wie co tam być może się kończy i niespodziewanie sie urwie w najmniej odpowiednim momencie. Wspaniali mechanicy doradzają wymianę koła dwumasowego a jak to nie pomoże to jeszcze turbinkę a jeśli po wymianie turbiny problem dalej będzie to już nie wiedzą co to może być. Chodzi mi o trafną diagnozę za pierwszym razem bo koszta zarówno wymiany koła dwumasowego jak i turbiny nie są małe a po co narażać się na dodatkowe koszty. Macie jakieś pomysły co to może być??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 zobacz czy na postoju i jałowych obrotach pedał sprzegła nie drży, jesli tak to prawdopodobnie dwumas pada, szarpanie przez turbine byloby nie tylko na 5 przy 80 ale tez na innych biegach o innych predkosciach wiec bym ja wykluczyl, mi sie wydaje ze moze byc dwumas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 a koło pasowe wymienione ?w tym silniku 50-80tys i wymiana bo się rozsypuje Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Koło pasowe wymienione ostatnio bo zaczęło coś hrobotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafik Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 zależy który rocznik bo starsze berlingo nie maja dwumasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 ja polecam skontrolowac wtryskiwacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Rocznik 2004, wtryski są ok, byłem na kompie i wsio jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli98lite Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 EGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi