robus88 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, nie znalazłem tego konkretnego modelu na forum (Suzuki Intruder VZ 800 Intruder M 800) -pewnie nie umiem szukać. Poproszę o opinie na jego temat. Mam zamiar kupić teraz moto i zastanawiam się nad tymi dwoma co w temacie.Oczywiście rozumiem największą zaletę intrudera-czyli wał kardana. Ale jeden i drugi wyselekcjonowałem oczami i sercem a nie rozumem-bo się nie znam.Także wdzięczny byłbym za pomoc, sugestie opinie.ps. Moto do 17 tys. na allegro bez problemu da się takie znaleźć, tylko niestety więkrzość sprowadzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdenek117 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tutaj link do tematu o Suzuki.A tu o Kawasaki. O M 800 rzeczywiście nie ma tematu. Ale w tym topicu jest jako jeden z 2 głównych bohaterów. PS Większość piszemy przez SZ, nie przez RZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus88 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No ok. Ale który wybrać? Który sprawia mniej kłopotu w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdenek117 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ja długo zastanawiałem się nad VZ 800. Przeczytałem cały temat o tym motocyklu. Długa lektura, ale warto. Z racji, że to będzie mój pierwszy motocykl, zmieniłem typ na vt 600. Dlatego polecam poczytać tamten temat, bo jest w nim na prawdę dużo. VZ 800 nie jest zły. Z wyglądu bardzo mi się podoba, ale podobno na początek nie jest najlepszym typem, lubi walić się w zakręty. Aha - vz 800 ma jeszcze łańcuch. Poza tym złota porada - spróbować przymierzyć się do motocykla. Znaleźć jakieś ogłoszenie z okolicy, pojechać, obejrzeć, usiąść. Może to pozwoli stwierdzić, że to właśnie to. Moim marzeniem odległej przyszłości był Street Bob, ale po wizycie na Demo Truck Tour okazało się, że czuję się na nim źle. Najlepszy okazał się Nightster i Softail Deluxe. A o kłopotach w użytkowaniu jest na prawdę dużo w powyższych tematach. A na pewno w tym o vz 800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus88 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dzięki za pomoc. Mam jeszcze tylko jedno pytanko natury technicznej. Na tych naszych polskich drogach a w szczególności na zakrętach z dziurami, który motocykl będzie lepiej się prowadził?Czy custom kawasaki poprzez swoją wąską oponę nie będzie mniej stabilny niż intruder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 nie będzie mniej stabilny to moto jest dość dobrze wyważone , ale lepiej będzie się prowadzić intrudera jest bardzo zwrotny i w ogóle . Ogólnie jestem za intruzem :D Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 ja w tej cenie rozważyłbym vn 800 a jak kasy starczy to vn 900 na wale... dopiero w drugiej kolejności intruza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ale VN 900 nie jest na wale, tylko pasku napedowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 zgadza sie... pomyliłem się, myślałem o vt750, najpierw był na łancuchu potem dali jej kardan. co i tak nie zmienia faktu ze w tej cenie vulcan najfajniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi