mrymek Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Dziś zakupiłem Apollo i to za bardzo rozsądną cenę i buźka mi się śmieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) a co byście powiedzieli o tych: Held Tonalehttp://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-motocyklowe-held-tonale-2370-czarne,p,65440#!prettyPhoto z tego co konsultant z moto-akcesorii mi odpowiedział to: moto-akcesoria.plpodszewka jest wszysta razem ze szwem.nie jest sklejona z rękawicą tak więc no wydaje mi się ok ewentualnie: Held X-Trafit 2440http://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-motocyklowe-held-x-trafit-2440,p,67699 te drugie jak najbardziej na plus, ktoś miał na ręce? i jeszcze jedno moje pytanie: znalazłem na allegro sprzedawcę:http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28102631 i jego ceny generalnie biją na głowę reszte aukcji na allegro i nie tylko. Myślicie, że to jakiś fake czy nie? Edytowane 12 Lutego 2014 przez Magik Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 a co byście powiedzieli o tych: Held Tonalehttp://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-motocyklowe-held-tonale-2370-czarne,p,65440#!prettyPhoto z tego co konsultant z moto-akcesorii mi odpowiedział to: moto-akcesoria.plpodszewka jest wszysta razem ze szwem.nie jest sklejona z rękawicą tak więc no wydaje mi się okNa 99% oni tak samo widzieli te rękawice, jak i my obydwaj - model będzie w Louisie za 3 tygodnie, a to stamtąd je biorą. Poza tym wspominaliśmy wcześniej, że wygodniejszym rozwiązaniem jest membrana połączona z podszewką, a więc lepiej te: Held X-Trafit 2440http://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-motocyklowe-held-x-trafit-2440,p,67699te drugie jak najbardziej na plus, ktoś miał na ręce?Słowo-klucz: X-trafit. No i drugi plus jest taki, że masz od ręki chociaż jedną parę w sklepie. i jeszcze jedno moje pytanie: znalazłem na allegro sprzedawcę:http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28102631 i jego ceny generalnie biją na głowę reszte aukcji na allegro i nie tylko. Myślicie, że to jakiś fake czy nie?Chyba parę lat temu coś u nich kupowałem, choć już nie jestem pewien - ale widać, że to głównie stare modele i resztki magazynowe. Ceny wzięli trochę z dupy bo poniżej hurtowych :), ale to ich sprawa - a klient korzysta, więc OK.Tak się jednak składa, że śledzę promocje Louisa od kilku lat i 90% z przecen to zwykle produkty, których Niemcy kupować nie chcieli - bo niewygodne, bo brzydkie, bo takie, bo owakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-lisio- Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dziś zakupiłem Apollo i to za bardzo rozsądną cenę i buźka mi się śmieje Miałem Apollo przez jeden sezon. Rozpruły się na szwie. Kupiłem za 350 zł, więc w dobrej monecie. Niestety sprzedawca nie uznał reklamacji (kupione poza siecią autoryzowaną Rukka). Na razie sprawa u rzecznika konsumentów ale jestem dobrej myśli. Ogólnie X-trafit jest naprawdę super. Jechałem w deszczu jakieś trzy godziny i łapy suche. Z oddychalnością też nieźle ale na lato nie polecam, chyba że jako zapas gdy pada. Cytuj jazda motocyklem to najprzyjemniejsze co można robić w ubraniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Oby nic się z nimi nie działo, bo ja też z drugiej ręki, choć nówki z metkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ok, ostatecznie wybór padł na: Held X-Trafit 2440 w moto akcesroriach za 419złNa moto nie miałem okazji stestować, ale stestowane pod zlewem i w misce moczenie przed 1min - zdały egzamin. Tak więc póki co przedpremierowa recenzja wypadła na duży plus.Tak więc: polecam Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fador88 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam wszystkich, jestem początkującym motocyklistą, motor już kupiłem i teraz kompletuję ciuchy. Może się ktoś wypowiedzieć jak się sprawują rękawice BMW? Przymierzam się do kupna rękawic z goretexem, raczej będę jeździł na trasy nie dalsze niż 100km. Z racji iż pracuję w fabryce BMW w niemczech mam 20 % zniżek na wszystko tej marki. Co możecie powiedzieć o rękawiczkach BMW Handschuh Pro Summer? Mogę je mieć za jakieś 80 Euro, są warte czy lepiej poszukać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlin Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Hej, Jak w praktyce wygląda funkcjonalność rękawic gore-tex w bezdeszczową pogodę, porównaniu do pełnej skóry? Czy powyżej 20 stopni nie będzie mi się pot wylewał mankietem? Moje obecne Modeki Cool Black kończą swój żywot i szukam następcy. Przy czym dojrzałem do faktu posiadania 3 par.1. Na chłód i deszcz w trasie - Vanucci Winter (chyba) z Outlastem i Symaptexem. Grube, więc mniej przydatne w mieście z racji gorszego chwytu.2. Coś w miarę uniwersalnego na trasy i miasto, w zakresie temperatur 15-25 stopni. Tu właśnie zastanawiam się nad Heldami X-trafit 2440 oraz RST Delta II.3. Na upały +25 stopni coś typowo letniego i przewiewnego. Jak najmniej skóry, jak najwięcej textyliów. Podczas ostatniej wyprawy na Bałkany wspomniane Modeki, mimo że z dobrą wentylacją, to tak przesiąkły smrodkiem, że nie szło nic zjeść bez uprzedniego szorowania rąk. Obecnie szukam rękawic nr 2. Ktoś coś poradzi? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Punkt 2:RST Delta to nie odpowiednik dla Held 2440. Te drugie rękawice wystarczą Ci na wspomniane warunki pogodowe, a może nawet wlezą na punkt pierwszy :) - bo przed deszczem chronią nawet nieco lepiej niż Vanucci Winter. Te zaś na zimne, suche dni to poezja. Na upały od X czasu polecam Held Air Stream, choć znajomi używają nawet mniej perforowanych Thrux i Evo-Thrux - w upały dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlin Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Wiem że RST to nie jest dokładnie odpowiednik Helda. Ale właśnie stoję przed dylematem - skóra czy skóra/tex+gore. W deszczu wiadomo gore będzie rządzić, ale jednak większość czasu jeżdżę w ciepłą, bezdeszczową pogodę i zastanawia mnie czy w takim wypadku skóra nie da mi większego komfortu cieplnego i oddychalności. Ponieważ jesteś "fanem/znawcą" Helda, to może użyje do porównania innych modeli:Held Sparrow / Touring Five vs Held 2440 :)Ja one się spiszą przy słońcu i 20-25 stopniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Najlepiej Touring Five, najgorzej Sparrow. Hipora to cerata, nie membrana. Ale przymierz się do każdej z nich i połaź chwilę po sklepie, bo może inaczej znosisz upał i chłód - tego nie potrafię odgadnąć nie tylko przez internet, ale i na żywo to niemożliwe :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Polecam dołożyć i kupić Held Air N Dry , po ułożeniu na rekach ( kilkanaście dni ) rewelacyjne czucie , ochrona i wentylacja spodu rękawicy .Tylko w upały zakładam lekkie rękawice do 30 stopni jeżdżę Heldach . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi89 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jak najbardziej polecam rękawice firmy Held, jeżdżę w takich od ponad roku i jestem bardzo zadowolony do 500zł polecam Evo Trux, swoje znalazłem tutaj http://kw.pl/Held_Rekawice_EVO_THRUX_item2601020.html , warto zajrzeć do strefy rabatów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestle Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam, szukam jakiś rękawic z Gore-Texem held air n dry próbowałem i są za duże na mnie w rozmiarze S, chcę żeby rekawice wyglądaly w miarę "sportowo" niż turystycznie, możecie jakieś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Held Race-Tex lub Score.Ewentualnie sprawdź damskie rozmiary Air n Dry, lub w ostateczności wersję z krótszymi palcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi