Tazzman Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 ja zrobiłem ponad 70 tys w AGV GP-TEch i byłem bardzo zadowolony z aerodynamiki i wentylacji. Kask oczywiście był głośniejszy niż XR100, ale za to o wiele bardziej comfortowy niż xspirit kumpla, który po każdej przejażdżce miał "czerwone uszy" od zakładania i ściągania. Aktualnie mam Suomy Excel i zrobiłem w nim ok 15 tys km. kask podobny jak GP-Tech, tzn zero turbulencji przy licznikowym 299, trochę lepsza wentylacja niż GP Tech, trochę głośniejszy niż GP-tech, ale za to... o wiele, wiele bardziej wygodniejszy - ubrałem garnek i już nie chciałem go ściągać - po prostu leży jak jakiś kask przeznaczony do turystyki. W offradzie również w tym roku zaufałem suomy i muszę napisać, że jakoś wykończenia oraz wygoda w tych kaskach jest 1 klasa! Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Mierzyłem Suomy Extreme (chyba poprzednia wersja Excela, albo nawet to samo - może kwestia roczników?) i leży rewelacyjnie na mojej głowie. Waga bardzo fajna i cena w kosmos niska, bo niecałe 1600 zł (mają kilka ostatnich sztuk, więc zerowy wybór grafik i tylko 3 rozmiary, ale na mnie jest idealny). Jednak: podobno jest dość głośny w stosunku do Shoei i Arai. Nie ma pin-locka - jak działał Ci ten antifog fabryczny? Pogoda łaskawa, więc jak pisałem, dziś wyskoczę i spróbuję się przejechać w Araiu i w tym Suomy. Może sobie palców nie odmrożę... następna okazja może być w marcu niestety, cholera wie. Jeszcze raz dzięki za wszelkie rady, naprawdę są pomocne!!! Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ja też sobie chwalę GP-Tech. Jest bardzo wygodny w porównaniu do X-1000, choć głośniejszy. Natryskowy pinlock daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Niestety nie wiem, gdzie w wawie można to przetestować. Muszę poszukać, bo też chętnie bym się przejechał - może te Wasze "głośne" to i tak grobowa cisza z porównaniem do mojego Nolana i poprzednich wynalazków, w których jeździłem :). Tak czy siak idę skręcać motorynkę i sprawdzę to, co mogę dziś. Jak któryś będzie super to i tak będę miał dylemat z głowy. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A ja mam nieodparte wrażenie, że Suomy ewidentnie ma zerżnięty design z Arai. Nieprawdaż? Wizualnie bardzo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 nie wiem, ale malowanie w suomiakach wymiata... ;) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 pytałeś o antifoga - działa bardzo dobrze..Ani razu nie zaparował i sprawował się świetnie (ani razu nie zaparował).MAm do niego również szybkę czarną i też nie paruje (zapewne dużo w tym wentylacja pomaga. Pamiętam jak kupiłem go w jakoś w wakacje i ruszyłem z nim na głowie - masakra!!!! nigdy nie przypuszczałem, że jak otworzy się wentylację, to można mieć uczucie, żę ktoś mi po głowie robi masaż wężykiem z nadmuchiwanym powietrzem ;)Uczucie jak otwiera się górną wentylację i zamyka jest niepowtarzalne.Wygoda jak pisałem wcześniej też 1 klasa. =1600 zł to naprawdę świetna cena, zwłaszcza że porównujesz to do kasków, które kosztują ponad 2000 zł.Ja mam malowanie EXCEL Wall street. AA i co ważne - fabrycznie jest taka fajna kolorowa szybka.. Bierz suomiaka i się nie zastanawiaj. A ja mam nieodparte wrażenie, że Suomy ewidentnie ma zerżnięty design z Arai. Nieprawdaż? Wizualnie bardzo podobne. i z tym się nie zgadzam. Jak ubierałem na próbę Arai AX7, to wrażenie na głowie jakbym miał jakiś stary zabytkowy kask z MZ, poza tym AX7 wydaje się na głowie dużo większy. A jak ubieram suomy, to tam jest bardzo mocno zabudowana szczęka kask bardzo głęboko siedzi i wydaje się być zgrabniejszy. Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Szkoda, że nie ogarnąłeś sie trochę wcześniej, bo w IM w czasie przecen można było wciągnąć EXCELA za ca. 1100pln (!!!), a kask jak i malowania, jak slusznie wspomnieli koledzy powyżej, petarda. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Tazz, ja mówiłem tylko o wizualnym podobieństwie. Nie AX - RX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Każdy ma inną głowę, moja pasuje tylko do Shoei, a też chciałem Arai. Jednak po przymiarkach jest mi niewygodnie.Dlatego należy udać się do sklepu, założyć na baniak kaski które Cię interesują. I wtedy decydować.Arai jest bardzo głośny, Shoei jest głośny, Schuberth Sr1 w miarę cichy, ale ma gówniane malowania.Poszukaj sobie X-spirit 2 w tym malowaniu. http://www.motocykl-...omizawa-tributeDla mnie dzieło sztuki. Jeździłeś w SR1?Swego czasu sie nad nim zastanawiałem. Za uszami ma dziury na zewnątrz z kratkami(element wentylacji) i cos malo prawdopodobne żeby to rozwiązanie było ciche. Na zdrowy rozum powinno byc w nim bardzo głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Niestety nie wiem, gdzie w wawie można to przetestować. Muszę poszukać, bo też chętnie bym się przejechał - może te Wasze "głośne" to i tak grobowa cisza z porównaniem do mojego Nolana i poprzednich wynalazków, w których jeździłem . Tak czy siak idę skręcać motorynkę i sprawdzę to, co mogę dziś. Jak któryś będzie super to i tak będę miał dylemat z głowy. Słuchaj z tego co pamitam w Shoeiu mozna sie przejechać biorąc go z siedziby shoeia, właź na polska strone i dzon moze cos uzyskasz ;)A co do Schubertha SR1 to z tego co pamietam Hyba Honda Na prymasa ma testówki. a ja jako uzytkownik X spirita II cos o nim opwiem ;) kask jest glosny ale nie do przesady na miasto bez zatyczek, w trase koniecznie, wieksze predkosci znosi bardzo dobrze nawet jak łba sie niechce za szybe chowac ;) wygoda? dla mnie ideał ale kazda bania jest inna Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi