Skocz do zawartości

SIDI Vertigo czy S-MX PLUS

Rekomendowane odpowiedzi

Okej, czyli SIDI mi nie leżą. 43 idealnie przylega, ale ściska mi za bardzo palce, 44 nie ściska ale pięta troszkę lata ;/ a szkoda, bo mi się podobają. Przymierzałem też SMX R i leżały zdecydowanie lepiej. Muszę jeszcze gdzieś Dainese jakieś oblukać.

A Supertechy ? Zajebiste są, naprawdę. SMX-y się przy nich chowają.

naq pewno nie pod wzgledem komfortu

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Okej, czyli SIDI mi nie leżą. 43 idealnie przylega, ale ściska mi za bardzo palce, 44 nie ściska ale pięta troszkę lata ;/ a szkoda, bo mi się podobają. Przymierzałem też SMX R i leżały zdecydowanie lepiej. Muszę jeszcze gdzieś Dainese jakieś oblukać.

Mój kuzyn posiada.

http://allegro.pl/buty-dainese-torque-pro-out-d-wp-2010-rozm-46-i2006283087.html

Chyba wysoki model. Pierwsza gleba zapewne skończy się amputacją stóp. Tak jak kombiaki mają rewelacyjne tak rękawice i buty to ścierwo. Nie wzbudzają absolutnie żadnego poczucia bezpieczeństwa. O, idelanie można by było je porównać do butów Falco.

naq pewno nie pod wzgledem komfortu

Hahahaha... chyba ich nie nosiłeś nigdy ?

Szczerze mówiąc, to właśnie Supertech są lekkie i miekkie w stosunku do S-MX Plus.

Dokładnie - Supertechy mimo iż to wyścigowy but - są śietne do chodzenia i bardzo komfortowe.

Supertechy grubo poza moją półką cenową. Raczej coś do 800zł

Czasami warto dołożyć te kilka stówek i masz full wypas, a przecież butów używasz codziennie... Za 1100 można jak dobrze poszukasz wychaczyć Supertechy.

Używane rozumiem że Cie nie interesują? Wrzuciłem w giełdzie właśnie Supertechy - jak byś był zainteresowany to mogę Ci zrobić dobrą cenę.

Yuby te Pumy to szmelc. Mierzyłem je w piątek. Owszem wyglądają kosmicznie i kozacko, napewno ochronę pięty mają poprostu boską - czujesz się jak robot w nich, ale to wszystko. Strasznie ciężko się je zakłada / zdejmuje i nie chodzi tutaj o ułożenie do nogi z czasem ale o to jak są skonstruowane. No i z tyłu powyżej tej zajebistej ochrony kostki - nie ma nic... jest tylko siatka w kilku miejscach - także pierwszy deszcz i w butach chlupie :) No i wiem od kumpla, który sprzedaje zarówno Alpiny jak i Pumy - to tych Pum sprzedaje się b. mało i jakościowo pozostawiają dużo do życzenia.

Ale gdyby mimo wszystko ktoś je chciał - są ostatnie 2 pary w Motoriście :) Jedna 44 i jedna 42 chyba. Przynajmniej w piątek były.

...to nie motur, LECZ TWA BANIA
...WYMAGA... tuningowania!

https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski

Niestety - w dłuższej jeździe w deszcz robi się mokro, i nie ma wersji Waterproof - a są takie wersje napewno dla SMX-5 - nie wiem czy są dla SMX-Plus czy R. Za to wentylacja w Supertechach - to bajka :)

Jak ktoś szuka buta uniwersalnego to polecam SMX-5 właśnie - cena stosunkowo zrównoważona a są b. wygodne, a z tego co organoleptycznie mogę stwierdzić - poziom ochrony jest bardzo dobry i są stabilne. Moja pazażerka w nich jeździ już 2 czy 3 sezony :)

...to nie motur, LECZ TWA BANIA
...WYMAGA... tuningowania!

https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski

Kilka real fotek alpin:

https://www.dropbox.com/gallery/23692310/1/alpiny?h=1e53bd#/

Dzisiaj w nich chwile połaziłem, jak na moją dużą łapke są okej, chodź zakładanie/zdejmowanie jest troche uciążliwe.

icon5.png

KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW!

• 4 tygodnie później...

Dziś miałem okazję dorwać te Pumy we własne ręce i w sumie nie odniosłem wrażenia braku ochrony. Rinas, wspominałeś o siateczce przy łydce i faktycznie taka jest, ale za dosyć grubą warstwą plastikopodobnego materiału, który wydawał mi się dosyć solidny i chroniący moją nogę. Całkiem przyzwoite i w dodatku świetnie wyglądały.

Hahahaha... chyba ich nie nosiłeś nigdy ?

zanim wybrałem buty to i w jednych i drugich pojezdziłem chwile. moze to kwestia tego ze byly nowe. a ty jezdziles w plusach ??

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

• 2 tygodnie później...