Skocz do zawartości

olej do shadowki

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem..mea culpa(mam nadzieję,że hondzia wybaczy) ale przez moje roztargnienie,moja honda shadow 600c, rocznik 1994 straciła trochę oleju.Sezon niektórzy już zakończyli a ja chciałbym jeszcze trochę pośmigać.Pytania więc,jaki olej mam kupić?Słyszałem coś o Motul 10W40 i chyba coś 5100?drugie pytanie związane jest z pierwszym.czy przy okazji dolania oleju nie wypada na przeprosiny też zmienić filtr oleju, który będzie śmigał też następny rok czy tylko dolać oleju a filtry stardardowo zmienić na wiosnę?

pytanie też właśnie o markę oleju i markę filtra....help

Mam problem..mea culpa(mam nadzieję,że hondzia wybaczy) ale przez moje roztargnienie,moja honda shadow 600c, rocznik 1994 straciła trochę oleju.Sezon niektórzy już zakończyli a ja chciałbym jeszcze trochę pośmigać.Pytania więc,jaki olej mam kupić?Słyszałem coś o Motul 10W40 i chyba coś 5100?drugie pytanie związane jest z pierwszym.czy przy okazji dolania oleju nie wypada na przeprosiny też zmienić filtr oleju, który będzie śmigał też następny rok czy tylko dolać oleju a filtry stardardowo zmienić na wiosnę?

pytanie też właśnie o markę oleju i markę filtra....help

mam dziwne wrażenie że wczoraj dokładnie taki sam temat klepaliśmy

olej motul 5100 bedzie w sam raz. zmień przed zimą żeby moto nie stało z brudnym przez zimę.

Filtry: Hondy nr kat 15410-mcj-505 , Hiflo nr kat HF303 , K&N nr kat KN303 , MEIWA nr kat H1013

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić.

mam dziwne wrażenie że wczoraj dokładnie taki sam temat klepaliśmy

olej motul 5100 bedzie w sam raz. zmień przed zimą żeby moto nie stało z brudnym przez zimę.

Filtry: Hondy nr kat 15410-mcj-505 , Hiflo nr kat HF303 , K&N nr kat KN303 , MEIWA nr kat H1013

masz dobre wrażenie...ale wczoraj coś się...zepsuło i zniknął mój post...o dziwo nie miałem też go w swoim profilu ani skrzynce...dlatego napisałem jeszcze raz. dzięki za wiadomość

źle szukałeś..?

przy okazji lektura podstawowa

pomijam opcję sprawdzenia: a/ serwisówki lub instrukcji obsługi, lub choćby danych technicznych on-line, b/ dowolnego z poprzednich 500 tematów o oleju na forum

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

ok,może źle szukałem,ale doszedłem do wniosku,że jeżeli napisałem post to powinien on się znaleźć w moim profilu...a co do serwisówki bądź danych technicznych to bardziej zależało mi na opiniach urzytkowników shadow'ek, którzy zbudowani doświadczeniem, będą mieć sprawdzone na sobie wiadomości.

niemniej dzięki za odnośnik do mojego wcześniejszego postu i za uwagi...człowiek uczy się przez całe życie i vice versa,nie?:)