Szuberto Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mimo wszystko, podoba mi się jak Rosjanie podchodzą do tego typu inwestycji. Mają umowę z SBK, poza tym World Series by Renault(wyścigi na otwarcie toru w lipcu), zatrudnili aktualnie najlepszego projektanta torów Hermana Tilke i jadą z koksem. A u nas pewnie byłoby pewnie jak z krytym torem kolarskim w Pruszkowie... Wybudowany na MŚ 2009, PZKoL jako inwestor, zarządzał tak, że w końcu Ministerstwo Sportu musiało przejąć obiekt - zamknięty poprzedniej zimy, z uwagi na nieopłacone media (tor jest zrobiony z b. kosztownej sosny syberyjskiej - przy braku ogrzewania - do wyrzucenia). Czyli generalnie jest na naszym utrzymaniu, a z tego co pamiętam to w tym roku odbyły się tylko jakieś mistrzostwa Polski LZS-ów :wacko:. Z PZMotem pewnie byłoby podobnie.Mam znajomych, którzy na amatorskie imprezy samochodowe jeżdżą do Czech i na Słowację, bo opłaty w kraju są masakrą.A w ogóle to są organizowane jakieś oficjalne wyścigi na torze dla amatorów u nas? Cytuj Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Albo R6 cup w Detschlandii - niby trochę dalej i drożej, ale jak ktoś ma $$ to co tam :) Opisywany zresztą puchar jest w bierzącym numerze uwielbianego, kochanego i faworyzowanego przez wszystkich ŚM :) Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jakby jakieś miasto chciało to by znalazło fundusze na wybudowanie toru dla ludu, czyli sama nitka bez infrastruktury. W sumie tak byłoby nawet lepiej bo koszt jazdy byłby relatywnie mały. A tu każdy chcę budować tor pod f1 z dziesięcioma budynkami i hotelem, dlatego koszty są kosmiczne. Niestety o torze dla kowalskiego a nie kubicy nikt nie pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Myśli myśli. Jak rozbudują Radom to będzie przepięknie. Na więcej niestety chyba bym nie liczył w tym dziesięcioleciu. Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Chodziło mi o pełnowymiarowy tor, bo Radom z tego co wiem będzie nawet po rozbudowie taki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 No nie będzię "pełnowymiarowy" ale nitka coś koło 1800-2000m dosyć blisko Warszawy i z dobrym asfaltem - narazie to i tak najlepsze na co możemy liczyć. Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ale w Krakowie też budują :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 No i w Pionkach, i o Gdańsku coś słyszałem :D Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROZI Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Ale w Krakowie też budują :D A CO :ph34r: w konspiracji na mikołajki chcą oddać :lalag: Edytowane 28 Listopada 2011 przez ROZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 No i w Pionkach, i o Gdańsku coś słyszałem :D i ja na działce jakiś asfalt sobie położe :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi