nabokow Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Odcinasz żółty przewód od cewki, rozłączasz połączenie cewki z masą i w tym miejscu zamiast masy przyłączasz ten odcięty żółty przewód.W ten sposób masz przewody biały i żółty w zastępstwie przewodów żółtego i różowego. Edytowane 23 Października 2011 przez nabokow Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioBas Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Odcinasz żółty przewód od cewki, rozłączasz połączenie cewki z masą i w tym miejscu zamiast masy przyłączasz ten odcięty żółty przewód.W ten sposób masz przewody biały i żółty w zastępstwie przewodów żółtego i różowego.Dziękuję za odpowiedź mam jeszcze pytanie, obojętnie czy podłącze żółty z zółtym, a biały z różowym oraz żółty-różowy z biały-żółty? Początek czy koniec uzwojeń ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Teoretycznie nie powinno to mieć żadnego znaczenia, ale z drugiej strony po co tam te dwa kolory przewodów?... Nie wiem.Podłącz:cewka biały -> żółty regler,cewka żółty -> różowy regler. Wcześniej nie zwróciłem uwagi na to o czym napisał Monter - te cewki trzeba odpowiednio połączyć ze sobą. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioBas Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Czyli jak mam je połączyć?Muszę coś przewijać?? edit: Już wiem chyba o co chodzi... Odlutowałem końcówki cewek i wygląda to następująco: Kolorami zaznaczyłem końcówki, które są początkiem i końcem.Czyli żółta kropka to początek i koniec ma na drugiej żółtej kropce.Z pomarańczowymi tak samo :) Dodam jeszcze, że między:Żółtymi kropkami - 1,7 ΩPomarańczowymi - 1,4 Ω Czyli jak to mam złączyć poprawnie? Rozumiem, że zółtą kropkę z pomarańczową trzeba połączyć?Tylko w jaki sposób? A) Czyli tak miałem fabrycznie połączone B) A może tak?? Edytowane 9 Grudnia 2011 przez AudioBas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Przede wszystkim musisz jakoś jaśniej wytłumaczyć jak te wszystkie cewki oryginalnie były ze sobą połączone i w których miejscach tych połączeń podłączone były przewody i masa. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioBas Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Tutaj wszystko dokładnie widać tak miałem fabrycznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi