faza-s Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Napisałem Ci żebyć nie polegał za bardzo na opinii prawników, widzisz jak to ludzie sobie dopisują co chcą. Ap ropo i jak z tą opinią w tamtej sprawie? Zapomniałem :icon_mrgreen Ale zadzwonię, jak znajdzie chwilę to zanotuję i wysmaruję coś wieczorem :icon_mrgreen: Cytuj Klub Anonimowych Piratów Drogowych Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike.kir Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Kolega byl w podobnej sytuacji jadac autem. Wyprzedzal kolumne pojazdow i jakas kobieta zdecydowala sie tez wyprzedzac. Wbila mu sie w bok bo nie popatrzyla w lusterko. Orzeknieto tylko jej wine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Dobra, oswieci mie ktos z tym " pierszenstwem " na lewoskrecie ? Bo na codzien sie troche w innym kregu przepisow obijam :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundzio Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 właśnie jakoś nie myślę skończyć z motorkiem (akurat zima zrobi się poprawki) tylko jest problem mogę wyprzedzać czy nie policjant jak się go spytałem "jakie popełniłem wykroczenie" powiedział że od roku w przepisach jest ze obowiązek sprawdzenia czy ktoś nie nadjeżdża jest przed włączeniem kierunku a potem skręcający ma pierwszeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Przecież to nawet nie logiczne żebyś miał pierwszeństwo przez tym co jest w trakcie wyprzedzania. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundzio Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Szukałem takiej poprawki na necie ale nie znalazłem. Mieszkam w regionie gdzie zakorkowanie jednostronne drogi jest rzeczą normalna, jechać motorem jak hulaj-nogą, konie się będą śmiać, pytać każdego w puszce czy za chwile nie będzie skręcał, wpierw trzeba dojechać a jak akurat skręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike.kir Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Link do rownoleglego tematu na forumWydaje mi sie ze w przypadku z tego tematu powinno byc tak samo. Baba spowodowala wypadek a ty co najwyzej powinienes dostac mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) W KD pisze jasno że uczestnik ruchu ma obowiązek odpowiednio wcześniej sygnalizować zamiar skrętu i po uprzednim upewnieniu się również w lusterkach że może bezpiecznie wykonać manewr.Pisze również o konieczności zachowania szybkości bezpiecznej oraz szczególnej ostrożności w trakcie wyprzedza.Jestem więc zdania że powinna tu być mowa w najgorszym wypadku o współwinie obydwu uczestników wypadku. Niezależnie od tego można się bronić podpierając się zeznaniami świadków że w tym wypadku baba za późno zasygnalizowała lewoskręt i nie zachowawczy szczególnej ostrożności zajechała drogę motocykliście . :buttrock: Edytowane 17 Listopada 2011 przez marian65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi