bartek_fz6 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam, Mój pierwszy temat na forum, wczoraj nabyłem czarną FZ6 n z 2006 roku i ma podwójne podsiedzeniowe wydechy IXIL, dzisiaj wyjąłem wkładki i posłuchałem to powiem ,że jeden z piękniejszych dźwięków świata... Ale co z policją? Czy czepiają się o db? Czy zdarzyło się komuś spotkać z niebieskimi w sprawie dywagacji na temat głośności wydechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: jak pan policjant ma zły dzień, a w bagażniku decybelomierz... :icon_razz: mierzą głośność na połowie obrotomierza, jak masz więcej niż 93db zabieraja dowodzik + dotacja do budżetu państwa. Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego na połowie, skoro na tabliczce znamionowej jest podana głośność seryjnych tłumików przy "danych obrotach" i na podstawie tych wartości moto dostaje homologacje :icon_eek: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Sposób pomiaru jest podany w ustawie, jest dostępna w necie. A co do "czepialności" to zauważyłem że robi się coraz gorzej. W mojej okolicy w ogóle trzepią teraz chłopców na plastikach, głównie zabierają kwit za buracko-wieśniackie Xenony montowane u pana Henia w stodole, łyse opony i układ wydechowy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_fz6 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 hmm, i tak pewnie wyjmę wkładki a od przeglądów mam znajomego ale moto po prostu ładnie brzmi bez, nie jakoś przeraźliwie ale jakoś tak " właściwie" . Nie chodzi tu o przegazówkę pod gimnazjum bo swoje lata już mam (24 czyli stary chłop :icon_mrgreen: ). A w małym mieście do 50 tys. mogą mieć te decybelomierze czy cuś ? W każdym razie jak widzę poblem jest, ale ten kto nie szuka problemów nie kupuje motocykla. PS. moto jest cudowne:P Pierwsze 5 km narzucało mi jedną myśl "to jest lepsze nawet od seksu" :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Problem w tym, że nie musi mieć sonometru żeby zabrać dowód. Może po prostu stwierdzić że ma zastrzeżenia i skierować na badanie - tyle że wtedy zabierze dowód ale nie da mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_fz6 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Ok i wtedy założę wkładki i pojadę na przegląd legalnie. I policjant ma takie prawo ot tak? A co jak się myli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 nic, wydasz kasę na przegląd weźniesz zaświadczenie, że jest ok, a oni oddadzą dowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jak zauważyłem praktycznie każde moto na tabliczce znamionowej ma napisane przy jakich obrotach ma 50% mocy max przy których sprawdza się poziom hałasu czy tam natężenie już mniejsza o to.Nie każde moto ma je dokładnie w środku skali obrotów :)Policjan i bez decybelomierza ma prawo wstępnie określić że coś jest tu za głośno i wysłać na dodatkowe badanie techniczne.Niestety tak jest i widząc co się dzieje coraz częście będziemy biegać po stacjach diagnostycznych :(Ja obawiałem się o swoje Mig'a w VFR no i przy okazji przeglądu poprosiłem o pomiar "hałasu" wyszło książkowo :) ale już powyżej 6k masakra dla uszu i urządzenia :lol: Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi