Cataliades Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Po zakupie małego Viaderka przyszedł czas na zmianę opon. Tył jest zjechany dosyć mocno, choć da się jeszcze jakoś jeździć. Opony z 2004 roku od nowości ponad 25 tysięcy na nich zrobione. Obecnie mam tył: Pirelli Scorpion 130/80, przód: Pirelli 100/90. Czy na przedniej mogę bezpiecznie zrobić więcej kilometrów? Jakie/jaką opony/oponę polecicie? Jestem nieobeznany w temacie, więc zdaję się na Waszą łaskę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikitl Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Opony obie powinieneś wymienić już jakiś czas temu... Wybór modeli do Twojego sprzęta jest dość szeroki - na początek może napisz ile chcesz wydać i jakiego typu gumy Cię interesują - stricte szosa, sport, turystyka, enduro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krempy Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Bridgestone TRAIL WING 53 G / 54 GPirelli MT90 ST Quote Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cataliades Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 @mikitlMotor mam dopiero od 4 dni. Jeżdżę minimalnie - na takich oponach aż strach skręcać. Pierwsze co zrobię to właśnie wymiana tych opon. Głównie szosa, czasem jakieś leśne drogi (sporadycznie)@KrempyŚmigasz na tych oponach? Jak będą się sprawować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krempy Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Ja mam pirelli. Sprawują się dobrze. Na suchym asfalcie świetna przyczepność. Stoppie można zrobić. Natomiast w deszcz zdarzają się uślizgi. W teren się nie nadają. Quote Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cataliades Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 A coś tańszego? Tak żeby się zmieścić w 5 stówkach za komplet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikitl Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Z tego co ja moge zaproponowac najtaniej wychodza Michelin Pilot Sporty - ok 540zł/kpl. Bardzo dobre opony na szosę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cataliades Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 http://moto.allegro.pl/michelin-pilot-sporty-130-80-17-65s-i1868132407.htmlCzy ta opona jest bezdętkowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts