Skocz do zawartości

Suzuki RF 900

Rekomendowane odpowiedzi

dobra mam przyczynę , miałem porysowany bak i był malowany i źle zatkał wlew i troszkę farby dostało się do środka i od benzyny zaczęła farba się rozpuszczać pekać odpadać nie wime jak to ujać ale dostawały sie kawałki do benzyny i zawaliło wszystko i dlatego się dławi ... :/ (chyba) teraz pytanie czy to możliwa teoria ?

• 2 tygodnie później...

Rzeczywiście tak jak pisał LupoRF , bardzo miło się prowadzi , jednak na parkingu i niskich prędkościach daje znać o sobie masa . Lubię czasem przycisnąć i ostro startować , jak narazie nic się nie psuje .

Dużo tej farby tam wpadło ?Moim zdaniem to nie od farby tylko tak jak pisze Adam.M , nie lubią niskich temperatur i coś może w gaźnikach siedzi

• 2 tygodnie później...

nie nie mało . Właśnie mam zamiar dać do sprawdzenia bo tylko to boli moją RF :( teraz chcę zalać nowym olejem i nowe świece i filtry , tera nasuwa się pytanie z jaką siłą powinienem dokręcić filtr nie mogę znaleźć nigdzie na necie a wiem że najlepiej robić to kluczem dynamometrycznym?

Edytowane przez Marcin19

W dniu 28.03.2012 o 01:43, Adam M. napisał:

Nie, filtr oleju dokrecasz reka, odkrecasz kluczem.

posmaruj delikatnie gumową uszczelkę na filtrze, wlej do niego troszke oleju, załóż rękawiczki z gumą na spodzie i dokręć filtr.

Jak się silnik rozgrzeje spróbuj dokręcić.

Edytowane przez LupoRF

kręciciel obrotów

• 2 miesiące temu...

Witam ponownie , wymieniłem filtr wymieniłem świece a moto dalej chodzi jakby miał silnik V i nadal brak mu tej mocy co wcześniej ... gaźniki wszystko ok nie zasyfione , nie wiem już po robić yghhh może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

• 1 miesiąc temu...