DanioDaniel Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 (edited) Witam, chciałbym kupić jakieś moto do poj. 50 cc. Szczególnie podobają mi się te "pseudo ścigi" typu RS czy TZR.I tu mam problem, bo nie wiem, który wybrać : RS, TZR czy może Deribiego GPR ? PS. mam 169 cm wzrosty i jakieś 63 kg ważę. Do tej pory, jeżdziłem simsonem sb 51 (jego vmax 70km/h) i chiałbym coś troszkę mocniejszego przed przesiadką na "motocykl". :) Bardzo proszę o rady, z góry dzięki i sorry za błedy itp. ;] Edited September 24, 2011 by DanioDaniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monter_ Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 (edited) Bardzo chętnie odpowiem w Twoim temacie. Ja podpowiem Ci tylko i wyłącznie ze względów estetycznych bo nie miałem okazji w swoich młodzieńczych latach używać takich a teraz mi się nie chce :icon_mrgreen:.Podoba mi się, że nie udajesz kozaka i nie szukasz 125/50 a wybrałeś słuszną drogę do bycia motocyklistą.Podoba mi się Yamaha i to bym sobie kupił. Edited September 24, 2011 by _Monter_ Quote lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted September 24, 2011 Author Share Posted September 24, 2011 dzięki, 125 nie chce, bo chce jeszcze lepiej nauczyć się jeździć, a nie rozbić na 1 lepszym zakręci. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek2013 Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Ja również jestem zdania że Yamaha chociaż wolałbym aprille ale stosunek masy do mocy jest za ciężka Yamaha jest trochę lżejsza a moc ciężko powiedzieć. Powodzenia na nowym motorze. :) szerokiej drogi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaattii666 Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Ja też bym obstawał przy Yamaszce ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pypek9 Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 (edited) I tzt i rs mają te same silniki- am6, więc moc jest taka sama. Derbi zaś ma swoje własne silniki, wprawdzie bardzo podobne do am6. Moto praktycznie takie same, ale jednak zastanowiłbym się nad rs 50 bądź derbi gpr. Yamaha jest o wiele droższa, a praktycznie taka sama jakość wykonania co aprilia, derbi równie dobre, lecz troszkę ciężko jest z niektórymi częściami, ale są one jak najbardziej do znalezienia. :flesje:Aha i jaką kwotę możesz przeznaczyć na takie moto i ew jakie roczniki Ciebie interesują? Edited November 20, 2011 by pypek9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted November 21, 2011 Author Share Posted November 21, 2011 (edited) mam na nią ok. 4500-5000 zł. :) i myślę, że już niedługo ją kupię, gdzieś początek grudnia. Edited November 21, 2011 by DanioDaniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grunder Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Nie zapomnij rónież o Hondzie NS1/ NSR oczywiście w 50cm3. Sprzęt bardzo dobry, prawidłowo serwisowany nie na robi biedy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted December 1, 2011 Author Share Posted December 1, 2011 dzięki wszystkim za rady :) zostanę więc przy RS 50. za kupię ją teraz jeśli się trafi jakaś fajna szuka. :) na wiosnę już na pewno będzie. Pojadę nią na rozpoczęcie sezonu do Bełchatowa :) Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACK. Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Według mnie lepiej tzr albo nsr lepszy dostęp części i mniejsza awaryjność . Ale rób jak uważasz :icon_mrgreen: Quote LwG! :flesje: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 Witam jeszcze raz, mieszka ktoś może w okolicach Łasku, lub oglądał tą yamahe? http://allegro.pl/show_item.php?item=1973754776 ? co o niej sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACK. Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 No wygląda bardzo obiecująco , niestety nie mieszkam w tamtych okolicach , ale radze Ci się wybrać na oględziny :) I postaraj się trochę z ceny urwać ... :D :D :D Quote LwG! :flesje: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 Sprzedający mówi, że nic nie opuści, do rejestracji są wszystkie dokumenty oprócz pierwszych badań w PL. A poza tym została sprowadzona w czerwcu...a mamy grudzień. Więc pewnie coś nie tak z nią jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACK. Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 Tak możesz gdybać długo ... Przejedz się i ją zobacz . A co do ceny to sam wiesz jaki masz budżet a jak już będziesz na miejscu to koleś na pewno troche opuści tylko trzeba umieć rozmawiać heh Quote LwG! :flesje: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanioDaniel Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 (edited) no, dzięki w następną sobotę mam się zamiar wybrać. Jeśli okaże się 'trupkiem' to może tą apke zobacze : http://allegro.pl/aprilia-rs-50-oryginal-tanio-i1991683270.html, chociaż jest trochę daleko, aż w Tarnowie ;/ jeszcze raz dzięki za rady :) pzdr Edited December 11, 2011 by DanioDaniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts