raceteam Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam niedawno pomalowalem moja Jawe 175 :D Teraz chce zrobic szparunki mogl by mi ktos powiedziec jakiej szerokosci byly szparunki w tamtych czasach lub jakiej grubosci tasmy uzyc zeby wygladalo jak w oryginale ?? rozwazam nad 3mm ale wydaje mi sie ze troche moze byc za malo .Prosze o jakas podpowiedz z gory dziekuje :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw.poz Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 kolego tu : http://allegro.pl/szparunki-zestaw-junak-wfm-wsk-shl-mz-jawa-awo-i1839097566.html napewno ci pomoga. nie bedziesz musial nawet bawic sie z malowaniem tylko nakleisz i polozysz ladny lakier bezbarwny i bedize jak oryginal , wszystkie szerokosci i wielkosci maja zachowane jak w oryginale . najlepiej zadzwon lub napisz maila i bedziesz wszystko wiezial :) cena chyba niezbyt wygorowana :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 wszystko ok tylko ja robie moj motocykl na oryginal i nie bede kryl klarem tylko sam akryl i na to malowane recznie szparunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 wszystko ok tylko ja robie moj motocykl na oryginal i nie bede kryl klarem tylko sam akryl i na to malowane recznie szparunki . Jak pomalujesz akrylem to już nie będzie oryginał Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw.poz Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) opcja 1. mozesz uzyc szparunkow jako maskownicy . pomalujesz elementy na kolor szparunku, przykleisz to z zestawu a nastepnie naprysniesz docelowy kolor motocykla, zrywasz szparunek i masz wszystko wymalowane farba bez zadnych naklejek.1 szybciej2 taniej3 bardziej dokladnie opcja 2.a jesli juz naprawde nie chcesz tak to poprostu zadzwon do nich i zapytaj jaki szeroki jest ten pasek , napewno sie dowiesz. czy napewno w fabryce ktos robil to recznie ?? bez szablonow ?? nie jestem do konca przekonany przy takiej produkcji , no ale nie jestem ekspertem :) moge poradzic tyle ile wiem :) Edytowane 8 Października 2011 przez zolw.poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaks Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 (edytowane) Po szparunki zapraszam tutaj (na PW) :biggrin:Reklama tak, ale nie w tym miejscu :excl: Edytowane 13 Października 2012 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aerografix Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Szparunki najlepiej taśmą liniową 0,3 odrestaurowałem już kilka motocykli i ta grubość jest idealna :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi