Mer1lyn Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Hej, mam taką sprawę do ludzi ze śląska najlepiej Zabrze-Gliwice!!Jest ktoś kto umie i lubi majstrować przy motocyklach i miałby czas i cierpliwość poduczyć żółtodzioba choćby w drobnych naprawach własnej maszyny??Głównie chodzi o to, że mam swoją ukochaną cebre ale skubana ma humory i trzeba przy niej grzebać... po pierwsze szkoda non stop oddawać na warsztat i w dodatku płacić często słono za nic... po drugie maszyna zyskuje duszę gdy sami przy niej pracujemy, a ja się boję że coś spier**** więc było by zajebiście jak bym pod okiem kogoś obeznanego mógł się pouczyć tego i owego :icon_biggrin: :cool: Cytuj Nie wiesz nawet jak rozgrzewasz serce kiedy mkniemy szosą w dal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jakbyś miał bliżej to nie byłoby problemu, tym bardziej że znam to moto na wylot. Ale generalnie jeśli mowa o jakichś drobnych rzeczach to serwisówka w rękę i jedziesz :). Ja też się sam uczyłem. Tylko jak rozpoławiałem silnik to pod okiem kolegi mechanika. Najtrudniejszy jest pierwszy krok, w miarę upływu czasu człowiek nabiera pewności siebie i jest coraz lepiej. W razie czego pisz na forum to będziemy podpowiadać. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Zmien warsztat ;).Jak oddajesz z humorami, to masz odebrac naprawiony.Tam gdzie ja serwisuje moto, tak to dziala. Pewnych humorow silnika sie bez specjalistycznych narzedzi nie pozbedziesz. Chociazby dobrze byloby miec wakuometry do gaznikow. Regulacji zaworow we wlasnym zakresie raczej tez nie zrobisz. Z mniejszymi problemami powinienes dac sobie jednak rade. Pisz o konkretach, to ludzie posluza Ci rada, a moze znajdzie sie tez i ktos, kto bedzie mogl Ci w danym konkretnym problemie pomoc. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mer1lyn Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Dzięki za odp :bigrazz: To może od razu spytam, jeżeli chodzi o naprawę układu wydechowego (bo nie wiem jak sprecyzować, chodzi mi o te rury między tłumikiem które dochodzą do silnika, czy można je przy silniku trochę skrócić i zamontować, pytanie też jak i co będzie potrzebne bo później tłumik to już pestka zamontować... tylko nie pytajcie czemu muszę coś takiego zrobić -.-' Cytuj Nie wiesz nawet jak rozgrzewasz serce kiedy mkniemy szosą w dal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Na forum to tak ciężko odpowiedzieć czy da sie w ogóle coś takiego zrobić \ przerobić \ dorobić - najlepiej podjechać do jakiegoś serwisu i pokazać o co dokładnie chodzi, pogadać zawsze można zawsze się coś konkretnie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolidasko Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Siema, jestem z Piekar, ale pracuje w Gliwicach w serwisie motocyklowym, prywatnie jeżdżę po klientach i grzebie w sprzętach także luz jak co to pisz albo dzwoń 665-977-465pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi