Skocz do zawartości

Zółw Dainese

mrf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tu jest zrodlo tego zolwia: chinski slepik. Jest to podrobka tego. Zglosilem to w Allegro jako podrobke, bo jest igranie z bezpieczenstwem. Ciezko jest odroznic kopie od oryginalu jak sie ktos nie zna a sprzedawanie chinszczyzny jako firmowych ochraniaczy i to kolegom motocyklistom to zwykle sk..synstwo :angry:

Edytowane przez mike.kir

Dainese poprzez swa specyficzna konstrukcje z drutu po jednorazowym uderzeniu nadaje sie co najwyzej

1. na polke jako ozdoba

2. na smitnik aby nie zajmowal miejsca

Inne konstrukcje sa wielorazowe Dainese NIE !

Oryginalne Dainese tak, ale to nie jest oryginal. Poza tym jezeli ori jest jednorazowe to nie znaczy ze koniecznie jest slabe. Kaski tez sa jednorazowe i po uderzeniu powinno sie je wymieniac. Chodzi w koncu o maksymalna absorbcje energii uderzenia.

Przeczytałem co napisaliście i skontaktowałem się ze sprzedającym żeby to wyjaśnić.

Podsunąłem mu te dwa linki co mike.kir wrzucił żeby zweryfikować i niestety żółw jest taki sam jak na pierwszym linku, czyli Place of Origin: Beijing China (Mainland). Chłopak pomimo tego, że sam jeździ nie zdawał sobie sprawy, że to nie są oryginalne dainese (jak trochę dalej mike.kir wspomniał ciężko jest odróżnić oryginał od podróby w momencie jak się nie zna). Te żółwie były jako nagrody i chłopak je dostał w rozliczeniu :(

Aukcja została zakończona przed czasem aby osoby, które by zaczęły licytować nie zostały wprowadzone w błąd.

Jest mi (i sprzedającemu) niezmiernie głupio, że do takiej sytuacji doszło, gdzie mogło zostać narażone bezpieczeństwo kierującego, nie było to w ogóle zamierzone ani celowe nie było wprowadzenie w błąd, że jest to produkt dainese.

W tym miejscu chciałbym wszystkich przeprosić za wprowadzenie w błąd, moderację proszę o przeniesienie tematu do kosza (chyba, że lepiej go pozostawić tutaj aby uczulić resztę na podróbki).

Jako, że ręczyłem dobrym imieniem za kolegę, proszę moderatorów o nadanie mi ostrzeżenia bądź zbanowanie konta.

Jeszcze raz przepraszam za całą sytuację,

Michał.