Steve Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam! Temat zwrócony do wszystkich posiadaczy wymienionego motocykla - potrzeba mi książki serwisowej w obojętnej dla mnie formie i języku, wszelkich porad naprawczych i związanych z nimi materiałów takich jak schematy elektryczne, dane naprawcze, serwisowe itp. Jednym słowem wszystko co ma związek z CB650SC jest mi mile widziane. Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Szkiełkowanie, piaskowanie, polgrid. Wrocław. Info PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ahem, poważnie jeszcze nie znalazłeś wyszukiwarki forum? Wstawiałem linki ze 3 razy do manuali i for, nie mówiąc o tym co inni robili.Poważnie - najpierw poszukaj, a jak nic nie znajdziesz to się zgłoś.oto cytat z szukajki:Szukana fraza cb650 zwróciła następującą liczbę wyników: 58 Wyniki wyszukiwania Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steve Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam! Oczywiście, że znalazłem wyszukiwarkę - chodzi mi jednak o konkretny model tego motocykla (CB650SC RC13), bowiem jest to o ile się nie mylę wersja amerykańska, która jednak różni się od często pojawiających się RC03/08 i CBX'ów. Podobnie mam problem z aktywnością użytkowników, którzy nadsyłali materiały na ten temat nawet kilka lat wstecz, nie wspominając już o linkach ;) Cytuj Szkiełkowanie, piaskowanie, polgrid. Wrocław. Info PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Różni się nieznacznie. Największa różnica to silnik, bo chyba RC13 był już 16 zaworowy, ale poniżej głowicy reszta jest ta sama. Polecam najlepsze miejsce w necie dot. takich hond - www.sohc4.net/forums Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steve Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Zgadza się, ten silnik posiada 16 zaworów.Co jak co ale bardzo ciężko doszukać sie konkretnych informacji na temat tego motocykla nawet na zagranicznych stronach, a szkoda, bo planuje kapitalny remont - z częściami też nie za ciekawie, mniejsza o rame i akcesoria ale z silnikiem to straszna kicha. Jedna rzecz na jaką natrafiłem , dość często poruszana, to problem z ładowaniem... u mnie jest to samo i motur ma problem z rozruchem z powodu rozładowanego akumulatora (pomijam fakt, że stał ok półtora roku w garażu bez odpalania). Po naładowaniu akumulatora, miał on ok. 13,4V i motor palił na dotyk, jednak gdy trochę pochodził to już nie chciał tak łatwo palić - napięcia ładowania na biegu jałowym przy ok 2,5k rpm wynosiło zaledwie 12,4(+-)12,8V na klemach akumulatora. Chciałbym aby ta maszyna jeszcze trochę pojeździła, bo to na prawdę świetny sprzęt a i wcale nie trzeba byłoby przy nim dużo robić, bo główne usterki to mały wyciek z jednego tłoczka lewego zacisku hamulcowego, wyciek (puki co opanowany) w miejscu uszczelniacza wskaźnika aktualnego biegu - poza tym, git malina, trochę kosmetyki, kanapa do tapicera ;) Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2011 przez Steve Cytuj Szkiełkowanie, piaskowanie, polgrid. Wrocław. Info PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristafari Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam wszystkich ;)Jestem tu nowy, niedawno zakupilem Nighthawka 650 z 1893roku.Posiadam troche manuali znalezionych w internecie: https://drive.google.com/folderview?id=0Bz6vhJXoFY-HVEJBdUx1NWJRMTA&usp=sharingMysle, ze kazdy znajdzie tam cos ciekawego ;)Polecam zwlaszcza serwisowke Clymera. Widzialem, ze w ksiegarniach cena to ok. 120-140zl. Koszt wydruku jest troche tanszy ;)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Bardzo zacnie zapodane Kris! Masz może coś w tym stylu do tych starszych? Clymerem bym nie pogardził... :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristafari Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Niestety. Udostepnilem tylko to, co posiadam. Ja znalazlem je po kilku(nastu, dziesieciu) minutach szukania w google w stylu "Honda Cb650 1983 nighthawk manual" i przegladalem kazdy odnosnik. Te, ktore udostepnilem znalazlem na jakims amerykanskim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristafari Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Mam prosbe o mala przysluge. Czy wlasciciele Cb650 SC mogliby porobic zdjecia ukladu elektrycznego? Skladam swoj w tej chwili, mam manuale, ale z samego schematu nie jestem pewien na 100% czy dobrze podlacze.Jesli moglibyscie zrobic kilka szczegolowych zdjec, co z czym i gdzie jest podlaczone, to bylbym wdzieczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi