Budzik-WGR Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dzis cos mnie zaniepokoilo......Podczas Dzisiejszej jazdy Zaniepokoiły mnie Dziwne zgrzyty!!! Tzn. Gdy Redukuje np z 3 do 2Na Wcisnietym przegle To Dziwnie Cos zgrzyta!!!Ja mysle ze to zbyt niski poziom Oleju...Bo jest go naprawde malo jak dzis zobaczylem :oops: to zakonczylem jazde ...Dobrze mysle ze To Ten Oil??? Ps. Oby to nie Skrzynia :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 czeeee Redukujesz z miedzygazem ?? jezeli nie to wina tych zgrzytow moze lezec własnie w technice zmiany biegow (no ale nawet nie podejrzewam Cie o takie barbazynstwo :mrgreen: ) , mozliwe ze sprzeglo troszeczke zaczelo ciągnąć , no a oleju to tak czy inaczej musisz dolac i wtedy zobacz czy zgrzyta czy nie ,bo narazie to takie gdybanie nie ma zbyt sensu :) pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 2 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Nie No Bez Przesady!!! MOto JUz Troche jerzdze i Biegi umiem znieniac!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :) :) :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 herflik - wstyd sie przyznac ale zapytam:O co chodzi z tym miedy gazem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 czeeeeeZ miedzygazem to chodzi o to zeby worownac predkosci kątowe (no dobra nie bede kombinowal predkosci obrotowe :mrgreen: ) walkow w skrzyni w celu "eleganckiej " i bez zgrzytowej zmiany biegow . W praktyce to wyglada tak ze w momencie naciskania sprzegla dodajemy na moment gazu , nie spowoduje to wyrwania moto do przodu bo sprzeglo nie wpelni przeniesie momenyt obrotowy ale jest wystarczajace zeby zrownac predkosci kol zebatych w skrzyni , puszczamy gaz , zmiana biegu na nizszy , dodanie gazu i puszczenie sprzegla . Ot i cala filozofia :) a ile gazu trzeba dodac to juz zalerzy od predkosci przy jakiej redukujemy no i indywdualnych wlasnosci naszego moto , trzeba troche pojezdzic , poprobowaac i wczuc sie w sprzet i bedzie ok :D pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 5 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Wystarczyla Dolewka oleju....I juz po wszystkim.... Dzieki bogu ze sie Silnik nie zatarł :idea: :idea: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 czeeeeenie to zebym sie czepial :twisted: ale silnika to bys raczej nie zatarl , jezeli juz to skrzynie (a dokladniej to lozyska slizgowe zebatek , bo tocznych w karterach to by pewnie nie wzielo :D ) :mrgreen: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 5 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Oj TAM,.......mniejsza o To.... :D WAzne ze jest TEraz wszystko Git!!! POzdro 600! :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 tak szybko skrzynia by sie niezatarła ja jak kupiłem motor to przejechałem 200 km bez kapki oleju i dalej bym pewnie jezdził ale sprzegło zaczeło sie slizgac. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi