beeeginer Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Cześć... mam zepsuty obrotomierz w hornetce z 2006 roku... wiecie może gdzie szukać usterki i jak to ustrojstwo naprawić? :icon_eek: lub może znacie jakiś punkt w Krakowie lub okolicach który zajmuję się naprawami obrotomierzy? z góry dzięki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W serwisówce powinny byc punkty katrolne do sprawdzenia napięć więc jesli masz miernik uniwersalny możesz dojść czy padł czujnik lub przerwa w obwodzie albo padła elektronika zegarówpozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beeeginer Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Dzięki - poszukam tego choć słabo się znam na języku francuskim ;) a tylko w takim mam opis... A znasz może jakiś punkt który zajmuję się naprawą obrotomierzy itd...? pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 WitamOgarniety elektronik bedzie wiedział jak sie do tego zabraćpozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beeeginer Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 WitamOgarniety elektronik bedzie wiedział jak sie do tego zabraćpozdrw sumie nie raz najprostsze rozwiązania są najbardziej skuteczne. Dzięki za pomysł :notworthy: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja bym zaczął od sprawdzenia bezpieczników.Następnie sprawdziłbym wtyczki czy są dobrze podpięte.Jakby to nie dało nic to bym sobie serwisówkę ściągnął i poczytał.Tam na 100% jest co i jak sprawdzać żeby dojść do sedna problemu.A jak nie to kolegów bym popytał.W ostateczności do elektryka bym zaprowadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beeeginer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja bym zaczął od sprawdzenia bezpieczników.Następnie sprawdziłbym wtyczki czy są dobrze podpięte.Jakby to nie dało nic to bym sobie serwisówkę ściągnął i poczytał.Tam na 100% jest co i jak sprawdzać żeby dojść do sedna problemu.A jak nie to kolegów bym popytał.W ostateczności do elektryka bym zaprowadził.Witam.Pierwsze co zrobiłem to rozkręciłem wszystko i sprawdzałem styki bezpieczniki.Zapomniałem dopisać ze obrotomierz dostaje prąd bo widać jak wskazówka drgaale niestety jest zawieszona na 8k obrotów... No nic muszę się z tym troszkę pobujać...PZDR! Ja bym zaczął od sprawdzenia bezpieczników.Następnie sprawdziłbym wtyczki czy są dobrze podpięte.Jakby to nie dało nic to bym sobie serwisówkę ściągnął i poczytał.Tam na 100% jest co i jak sprawdzać żeby dojść do sedna problemu.A jak nie to kolegów bym popytał.W ostateczności do elektryka bym zaprowadził.Witam.Pierwsze co zrobiłem to rozkręciłem wszystko i sprawdzałem styki bezpieczniki.Zapomniałem dopisać ze obrotomierz dostaje prąd bo widać jak wskazówka drgaale niestety jest zawieszona na 8k obrotów... No nic muszę się z tym troszkę pobujać...PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) WitamPrawdopodobnie obrotomierz przeszedł w tryb serwisowy i wskazuje ci to co się dzieje z ukł. wtryskowym.Przeczytaj w serwisówce. na przyszłość:LINK tak to kilka pustych postów i wróżenie z fusów. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez Zbyszekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi