Skocz do zawartości

Rozrusznik w etz 150 lub innej

art
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie rozmawiałem z moim kumplem i mówił mi że miał kiedyś(pół roku temu) rozrusznik do etz 250 który był wyciągnięty z jakiejś 301 <- MZ oczywiście. Powiedziął też że jego etz była przystosowana do owego rozrusznika ,mówił że wystarczyło to gdzieś przykręcić(jaięś tam konkretne miejsce już nie pamiętam), podłączyć kable i działało. Gościu śćiemniaczem nie jest ale nie wiem czy jest to możliwe. A jeżeli to ściema to w jaki sposób możnaby założyć jakiś rozrusznik do etz 150 i nie piszcie że to bez sensu i że nie zrobie z niej żadnej japonii. Na razie są to rozważania czysto teoretyczne... :D :) :D :flesje: :)

Witam!

Raczej sciema. Silniki od 150,250/251 nie sa przystosowane do rozrusznikow elektrycznych. Ewentualny montaz takiego rozrusznika bedzie sie wiazal z pocieciem karterow. Kiedys sie zastanawialem zeby wstawic el. rozrusznik do 250, tam jeszcze nie bylyby to duzym problemem, bo wystarczy sie dobrac z gory do duzego kola zebatego napedzajacego skrzynie biegow. Ale juz w 150 mysle, ze by bylo ciezko, bo przelozenie silnik-skrzynia jest na lancuch i 3aby ostro kombinowac.

pozdr.

Luk

po kiego w MZ roztrusznik???? :mrgreen: moja jest gut wyregulowana i pali zwykle za 1 max 2 kopem takze jest spoko a Rozruszniki to sobie niech skosnoocy montuja ja wole Kicka chociaz zapalany jak prawdziwy motor anie jakies tam czerwone guziczki z napisem Start POWER czy ON/OFF czy cos tam :) nie ma to jak kopnąć motocyk zeby zapalił hehe ja kopie delikatnie i pali jak trza :mrgreen: 8) Pozdrawiam :)

moze typ mial na mysli rozrusznik od simsona? bo byly wersje skuterow z rozrusznikiem roczniki>koniec lat 80 i poczatki 90 wiec niemam na mysli nowych, wiec moze jakby sie uprzec,daloby rade wsadzic ten z simsona do mz...wkoncu oba sprzety maja niektore czesci tych samych producentow...

pozdr

moze typ mial na mysli rozrusznik od simsona? bo byly wersje skuterow z rozrusznikiem roczniki>koniec lat 80 i poczatki 90 wiec niemam na mysli nowych' date=' wiec moze jakby sie uprzec,daloby rade wsadzic ten z simsona do mz...wkoncu oba sprzety maja niektore czesci tych samych producentow...

pozdr[/quote']

No może właśnie chodziło pewnie o taki rozrusznik!!!! To całkiem możliwe!!! Chodzi o szpan na etz-cie jak kopiesz w kicka to na pewno ludzie se myślą ale stare gówno (przykładowa wersja) no a jak przyciskasz nawet czrwony przycisk to co innego!!!! :lol: :lol: No a tak szczerze to gdyby można małym kosztem i małym wkładem pracy zamontować taki rozrusznik (bo tak mówił mi ten kumpel). No ale to by było za piękne

W simsonie jest przycisk zielony :mrgreen: A tak swoją drogą to ja sie przypatrzyłem u kolegi w simku, i moim zdaniem by sie dalo zamocowac, tylko ze w simsonie na magneto jest przykręcony tryb rozrusznika, a w ETZ magneta nie ma. Ale jakoś by sie to dało zrobić.

yhy to wychodzi ze wszyscy smigamy starymi gównami hehe a ja tak nie uwazam wcale bo biore mesie wypasione na maxa z paluszkiem w uchu :) nie ma to jak kop poczciwy bo guzikiem czerwonym to sie telewizor włącza albo DVD a nie motor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8) :) Japonia zna guziczki czerwone tylko i wpycha je wszedzie do kamer telewizorów i gdzie sie da nawet do motorów a ja wole pieknie kopnąć i pali jak trza dzis strzeliłem koło 100 km z nudów i Ecia działa jak ta lala i nie uwazam zeby to było jakies STARE G**** jak napisał kolega wyzej :mrgreen:

nie uwazam zeby to było jakies  STARE G**** jak napisał kolega wyzej :mrgreen:

Ja też nie uważam żeby było to stare gówno ecia to zajebisty motorek tani a daje wiele radości!!!! I gdyby mi ktiś w oczy powiedział że etz to jakiś szrot to bym mu :

A zęby powybijał

B jajka pourywał

C nakopał do dupy

(wybierz prawidłową odpowiedż)

Już na samym początku zaznaczyłem że ten temat to zupełnie teoretyczny!!! :lol: :lol: