grucha87 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam pacjent yz450f 2003r. Mam takowy problem gdy chce ruszyć z jedynki puszczam sprzęgło i powoli czy szybko ruszam to czuć szarpanie na dźwigni sprzęgła(klamce) jakby kosz sprzęgłowy o coś obdzierał? Czy to kosz do wymiany? co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Najprościej to zdjąć dekiel od sprzęgła ( uszczelka praktycznie jest tam wieczna) i wtedy dowiesz się wszystkiego. Inaczej to jak wróżenie z fusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo190i Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 chyba Ci się sprzęgło odkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 chyba Ci się sprzęgło odkręca Jak by się odkręcało to coraz gorzej by działało, bardziej tu jest można by obstawić na koniec łożyska kosza. Ale to jak wcześniej, bez zajrzenia tam niczego się nie dowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 rozebrałem to wygląda nieźle kosz sprzęgłowym ma minimalny luz na nitach pokrywa sprzęgła nie ma żadnych rys wieć niewiem co to może być? Tam niema łożyska są 2 tulejki chyba że to sa jakieś specjalne łożyska ale one chyba są zaprasowane w koszu na stałe? Kumpel mówi że to sie nazywają tulejki kompozytowe! ciekawe czy one są wymienne bo w manualu ich niema narysowanych? Jeszcze jedno kosz ma delikatrne !jak to nazwać)takie wżery od tarcz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieleee Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Panowie uporał się ktoś z tym problemem? Mam to samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieleee Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Witam! TEMAT ROZWIĄZANY MAM NADZIEJĘ ŻE KOMUŚ SIĘ TO PRZYDA. Problem tkwił w tulejkach mosiężnych na koszu, w innych motocyklach jest tam zastosowane łożysko igiełkowe, Yamaha ma tam tulejki mosiężne które po danym przebiegu przesuwają się na osce w serwisie ich nigdzie nie dokupi ponieważ występują w całym komplecie z koszem zewnętrznym, może wam to dotyczyć ogarnięty tokarz ale tylko i wyłącznie wtedy gdy są one wybite co raczej nigdy się nie zdarza, u siebie rozwiązałem tak ten problem ze od środka w tuleje zrobiłem ledkie spawniecia migomatem tak żeby się nie przesuwaly do środka, działa wszystko elegancko szum i ocieranie ustało. A jak ktoś po prostu ma to gdzieś i ma kasę na naprawę, zamawia nowy kosz z serwisu i gwarantuje, że to rozwiązuje problem w 100%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi