mariusz52301 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam wszystkich kolegów. Mam problem ze swoją gsx 600f, po krótce.Sobota i niedziela lataliśmy cały dzień.Wtorek i tu już problem brak iskry. Problem polega na tym , raz iskra jest jak cholera, potem nic, a czasami co jest najlepsze pokazuje się iskra ale taka mizerna, że trzeba się dobrze przyglądać. Czy może ktoś pomoże ja jestem świeży w tych tematach , a moto jak stało to stoi. Pomocy Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpimek Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Ale nie napisałeś czy moto odpala. Jak odpala i dziwnie chodzi (na 3 gary) to po odpaleniu moto zobacz który kolektor jest zimny lub tylko ciepły. Generalnie świeca jakaś pada na moje. Cytuj zero smutków, zero złości wyj**ane po całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz52301 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam ponownie . Moto nie odpala . Wszystko ładnie kręci sprężanie jest itd. tylko iskry brak Świece też wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Wina może też leżeć po stronie przewodów WN, cewek WN, albo padniętego modułu zapłonowego. Sprawdź przewody i cewki, a moduł (jak cewki i kable będą OK) może uda Ci się od kogoś pożyczyć na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz52301 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 A jest jakis konkretny sposób na sprawdzenie cewki i przewodów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Co do sprawdzanie cewek WN zobacz tutaj. Co do przewodów, to nie mogą mieć przerwy. I żadnych uszkodzeń izolacji, bo wtedy istnieje możliwość przeskoku iskry na masę przed świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi