marcinelli Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) Czesc!mam pare pytan odnosnie olejow w mieszance w silnikach 2t1) Zmieniam teraz olej a w baku zostala jeszcze mieszanka ze starym olejem(malo), czy moge bez obaw wlac mieszanke z nowym czy musze wpierw stara mieszanke wypalic/wylac ?Po drugie - jesli producent silnika zaleca mieszanke 1:25 a producent oleju 1:50 to jaka mam stosowac? pozdrawiam :)ps: sorry za brak polskich znakow, ale chwilowo nie moge ich uzywac :\ Edytowane 1 Lipca 2011 przez marcinelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) 1)musisz wypalić/wylać2)no niby 1:25 jak zaleca ,ale tego to nie wiem , sam jestem ciekawy. Przeważnie w 2t 1:50 a w piłach 1:25 Edytowane 1 Lipca 2011 przez K@mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Co prawda nie znam się ale na logikę wydaje mi się, że nie ma co się stresować i można dolać świeżą mieszankę do tej starej. Przecież przy każdym tankowaniu nie wypalasz wszystkiego do zera.. Co do składu mieszanki na olejach 2T zwykle jest napisane 1:50 chyba, że producent silnika zaleca inaczej. Wiec jak producent silnika zaleca 1:25 to taką stosuj.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) to zależy od silnika Jakie masz moto bo jak masz jakaś 50ccm to wystarczy 1:50 ale jak masz wysilonego crossa 125 co ma ponad 40 km to lej 1:40 1:30 :icon_razz:mieszać mieszankę można bez żadnego problemu Edytowane 1 Lipca 2011 przez YAMAHAYZ123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Po pierwsze to jakie moto a po drugie jaki olej ad 1. bez problemu możesz do tej resztki dolać nowej mieszanki, nic się nie stanie ad 2. marcinelli i zsakul1978 producent zaleca mieszankę 1:25 ale dla konkretnego oleju, w serwisówce powinno być poddane jaki to olej i jakie normy jakości spełnia. Jeżeli nowy olej spełnia wyższe normy jakości to normalne że i mieszanka można zrobić inna. Za dużo oleju jak i za mało w mieszance nie jest korzystne dla silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 bananek jak napisałem wcześniej nie znam się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinelli Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzieki za odp, chyba mozna zamknac :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi