Saltus Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Panowie mam problem, poszukuję lewej tarczy hamulcowej do Yamahy XV 1000se - oznaczenie ramy 23W. We wszystkich katalogach, które do tej pory znalazłem dostępne są jedynie tarcze do xv750 lub TR1, a są to tarcze bez wycięć wentylacyjnych. Mój model ma tarcze jak na tym zdjęciu http://www.andrethomassen.com/yamaha-xv-1000-se.jpgPrzeszukując internet znalazłem jedynie używki od 920'ek, ale za używane dziękuję, bo swoją też mogę młotkiem podprostować. Liczę na waszą pomoc bo bankowo macie dostęp do różnych katalogów i może się coś znadzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin8888 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 wersja midnight sp. masz racje, nie ma twoich tarcz w żadnym z katalogów.. lucas, ferodo, nissin czy w katalogach sklepowych, natomiast te same tarcze były serią w większości yamah 80-84, klocki za to znajdziesz bez problemu.. Proponuje ci zdjąć i wymierzyć tarcze, na pewno znajdzie się jakaś po wymiarach, możesz też napisać tutaj jakie wymiary ma twoja tarcza, chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Kupiłem tarczę na ebay'u, jak doszła to okazało się, że sprzedawca zapomniał napisać, że to od wersji 920 z jedną tarczą z przodu i teraz będę miał ładną ozdobę na ścianie :)Jak na razie swoją dałem na szlifiernię, ma 0,5mm bicia ale jej grubość jest jak nowej, maksymalne bicie według serwisówki 0,15 więc chłopaki zbiorą trochę materiału i powinna się jeszcze mieścić w tolerancji. Jak się skończy to dam sobie spokój z szukaniem nowej tylko wrzuce cały przód od innego motóra bo przednie zawieszenie z tamtych lat pozostawia trochę do życzenia :) Edytowane 29 Czerwca 2011 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Ja mam w swojej 920 takie tarcze (fakt że mam dwie). A grube są jak w aucie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) a mógłbyś pomierzyć średnicę, grubość i rozstaw śrub ?Serwisówka do xv'ek w ogóle nie uwzględnia mojego modelu :icon_rolleyes: Edytowane 29 Czerwca 2011 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Grubość 5 mm, średnica 270mm (chyba), 6x40 mm (nie jestem pewien- tak wychodzi z obliczeń)P.S Tak zaglądnąłem do serwisówki i nie ma takiego oznaczenia ramy Edytowane 29 Czerwca 2011 przez przemek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi