Mario_PL Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam Mam taki problem coś mi stuka w silniku wydaje mi sie ze dźwięk dochodzi z okolic góry silnika .Najbardziej stuka na luzie jak dodaje gazu prawie sie uspokaja , dzwiek jest slyszalny raczej z prawej strony silnika .Rozrząd wymieniany był łańcuch + napinacz ( na kołach zębatych były już wyrobienia od starego łańcucha czy może to przez to ?? )Ewentualnie czy może to być coś z głowicą bo po kupie motocykla jak zabrałem sie za regulacje zaworów to praktycznie luzów zaworowych nie było ... i kto wie ile tak jeździło :( Prosze podsuńcie jakieś pomysły :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) U mnie stukało, stukało i się okazało, że tak zawór stukał, obyło się bez jaj większych, ale było blisko Edytowane 15 Czerwca 2011 przez barteck_street Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 A czy mozliwe ze gdyby to zawor to sukanie cichlo by wraz z obrotami ?? Kolega mnie juz straszy ze moga to byc sworznie na tlokach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Ja tylko na wolnych obrotach słyszałem u siebie cykanie, ale nie wiem czy to reguła... U mnie było coś z prowadnicą zaworu i w efekcie zawór się wypiął :ph34r: na szczęście nie robiąc bałaganu w silniku :unsure: Dział jest monitorowany przez ludzi mających duże pojęcie w temacie, zatem liczę na to, że jeśli powypisuję głupoty, to mnie poprawią Edytowane 15 Czerwca 2011 przez barteck_street Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 mmio ze wymieniales , to sprawdz ile wysuniety jest napinacz nierzadu , mialem doczynienia z lancuszkami did ktore wyciagaly sie jak guma z majtek... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 sprawdzalem napinacz ok lancuch turmaxa zakladalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dwa lata temu wymieniałem rozrząd w swojej starej CBRce. Grzechotanie ucichło, ale zostało takie cykanie nie za głośne na wolnych (nie przez zawory, bo regulowane). Wiele osób mówi, że te motory po prostu tak mają i nie ma się co przejmować. Mój jeździ nadal, a cykanie jakie było taki jest. Ale może u Ciebie jest coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 a pod obciążeniem to nie jest słyszalne bardziej? (przejażdza bez kasku wchodzi w grę). Jednego jestem niemalże pewien to NIE żadne sworznie. Taki przypadek po prostu nie występuje. Najczęściej stuka kosz sprzęgłowy i uprzedzam twoje pytanie- nic z nim nie zrobisz. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Powiem tak pod obciazeniem tzn jak wsiade wbije jedynke i jade to przestaje byc slychac w ogole . Nie wiem juz sam . Co do kosza sprzegłowego tak wiem ze hałasuja ale mojego sie to nie tyczy bo jest po regeneracji :) Sprezyny sa wymienne jesli o tym mowisz ze sie z nimi nic nie zrobi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 sprężyny nie są wymienne (nie występują jako część osobno)- to niektórzy je wymieniają;) Pomijam opłacalność takiego przedsięwzięcia.Generalnie jeśli nie słychać tego wyraźnie pod obciążeniem to już jest dobrze. Próbę najlepiej zrobić nie na jedynce a na wysokim biegu od niskich obrotów odkręcić manetkę na maksa- wtedy wszystkie fałszywe dzwięki wychodzą jak na talerzu. Dziwne jest to że w bladym niemalże nie było luzów- ten silnik robi bardzo duże przebiegi bez konieczności wymiany płytek. W sumie to nie wiem co to hałasuje:) Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Ja tam zawsze podejrzewam balanser, bo sie go zwykle nie dotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Fireblade to taki pięnky silnik w którym nie ma nic co nie jest niezbędne. Nie ma balansera, łańcucha alternatora , dzwigienek, jakiś kół pośrednich czy innych wynalazków. Krótko mówiąc to tam nie bardzo ma co stukać poza koszem sprzęgłowym. Można sie jedynie przyczepić do napinacza bo jest z serii mało udanych, ale tu jest w końcu nowy założony. No możę jeszcze nieszczęśliwy napęd pompy oleju łańcuszkiem. Moło by być na kole zębatym, ale mimo wszystko nie spotkałem problemów z tego tytułu. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi