iZohan Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 ciekawe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ja wiem czy takie ciekawe? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 to na ch*j sie wypowiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Hehe, chciales sie dowiedziec jak zmieniac biegi zeby nie bylo zgrzytu to Ci powiedzialem, wiec sie nie rzucaj robaczku :). Przy takich obrotach nie da sie zmienic biegu z 1 na 2 ze sprzeglem na tyle szybko zeby nie bylo zgrzytu. Operacja trwa za dlugo i jest zbyt duzy spadek obrotow. Zmiana bez sprzegla jest duzo szybsza ale trzeba ja wykonac poprawnie. Jesli tego nie umiesz to tez bedzie zgrzytac zanim sie nauczysz. Mam nadzieje ze pomoglem :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 no spoko sorry, myslalem ze sobie jaja robisz, poniewaz przeciez zmiana biegow bez sprzegla szkodzi skrzyni biegow.Co masz na mysli poprawna zmiane biegow bez sprzegla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Caly pic polega na tym zeby wszystko ze soba zgrac i nie odjac za duzo gazu podczas zmiany, tylko troche. Wtedy bieg wejdzie cichutko i wcale to nie bedzie szkodliwe dla skrzyni. Ale zeby do tego dojsc trzeba cwiczyc i w miedzyczasie troche pomeczyc skrzynie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 True, true. Prawidłowa zmiana bez sprzęgła w górę i w dół jest równie dobra jak nie lepsza od zmiany ze sprzęgłem. Mimo wszystko nie ćwicz na hałasującym silniku. Najpierw napraw potem się baw, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 hmmm a znacie jakies strony z tutorialami jak sie nauczyc? albo filmiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 przewodnik do czego ? jak nie wciskać klamki sprzęgła? Nooo prosze Cię W moto masz skrzynie proste jak budowa gwoździa, bez cudów typu synchronizatory - i właśnie to nie wciskanie i delikatne odjęcie gazu jest właśnie tym synchronizatorem :) musisz po prostu zrównać obroty obu zazębiających się kół skrzyni :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 czyli jade jade,wciskam manetke ile chce,potem aby zmienic bieg troche odpuszczam gazu i w trakcie trzymania gazu wrzucam bieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Nie. Wchodzisz na obroty i jak juz chcesz zmienic bieg to najpierw podnosisz lekko dzwignie nogą i od razu przymykasz gaz ale delikatnie. Bieg sam wskoczy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 spoko dzieki, bede probowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 ale najpierw zrób silnik , a później próbuj dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam wszystkich, no wiec wymienilem rozrząd i nadal jest ten sam problem co byl, nie rozumiem tego. Jestem zalamany aczkolwiek teraz mam wyj**ane i sobie pomyslalem ze jak mam sie rozpierdolic, to sie rozpierdole.Nie mam juz pieniedzy ani nerwow.Gosciu mi powiedzial ze to ewentualnie moze byc kosz sprzeglowy, nie wiem czy slusznie. Ponowie pytanie jak np ruszam z wolnych obrotow na 1 to slychac ten pie**olony(tak mi sie wydaje ze to lancuszek jakis, moze to byc tez skrzynia no ale nie wiem)dzwiek. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Moze lancuch przeniesienia napedu? Nie wiem, nie znam tego silnika. Ale generalnie to suzuki a one wszystkie chodza jak sieczkarnia. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi