Shinigami Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) W takim razie spróbuj ruszyć z dwójki a potem w czasie jazdy na innym biegu wysprzęglić i ponownie powoli zapinać bieg. Wtedy będziemy mieli blade pojęcie o tym czy to problem jednego biegu a nie np. zużytego sprzęgła albo łańcucha z piachem lub starego łożyska. Rozumiem, że w czasie jazdy nie ma żadnych dziwnych dźwięków ? P.S Jak już zebrałeś w sobie odwagę i nie dygasz się wywrotki to zadbaj żebyś przy tym nikogo nie skosił :lalag: Edytowane 24 Czerwca 2011 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Jesli przy ruszaniu i powolnym puszczaniu sprzegla slychac stukanie z prawej strony silnika to to olej. RF w charakterystyczny sposob tak wlasnie stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Olej jest ladniutki i ponoc byl wymieniany. Rozumiecie, jak odebralem Suzi to jakby 1 gar nie chodzil w ogole, jakby byla rozregulowana, i wiecie co? Im wiecej dodawalem gazu tym wolniej jechala, CI IDIOCI ZLE WYREGULOWALI ZAPLON ALBO NA ODWROT ROZRZAD ZROBILI! KOLEGA MUSIAL MNIE HOLOWAC DO NICH, JEDNAK NIKOGO JUZ NIE BYLO. Zostawilem motor pod komisem i jak im jutro zrobie wjazd to niech sie modla zeby wyszli z tego calo, po prostu nie rozumiem jak mozna tak nawalic,jednym slowem sku**iele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) To jedna prosta rada: Daj sobie spokój i idź z tym do dobrego mechanika. Nie dość, że coś Ci hałasuje w silniku to jeszcze trudno teraz powiedzieć czy ty jeździłeś na tych trzech garach, czy grzebałeś w moto sam i w ogóle czy cokolwiek jest tam dobrze zrobione. Rozrządu nie da się na odwrót zrobić tak żeby moto pracowało. Albo nie odpali wcale albo silnik stanie dęba. Zapłonu też się nie reguluje jest modułowy. Można najwyżej rąbnąć się przy zakładaniu fajek. Edytowane 24 Czerwca 2011 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Jesli przy ruszaniu i powolnym puszczaniu sprzegla slychac stukanie z prawej strony silnika to to olej.[...] Olej jest ladniutki i ponoc byl wymieniany. [...] ...aż oplułem monitor :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Nawet nie zauważyłem :laugh: iZohan - Teraz to na pewno idź do poważnego mechanika. Sam nie podołasz a partacze którzy tak wypuszczają moto raczej też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) Piszac olej mialem na mysli ze daj sobie spokoj. Bo RF tak maja. Tylko Left skumal o co chodzilo :icon_biggrin: Edytowane 24 Czerwca 2011 przez ivan161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja skumałem ale nie zauważyłem toku rozwalającego myślenia autora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 W takim razie zrozumieli wszyscy poza autorem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 ehh pisalem to pod wplywem emocji, w ogole jak stanalem mialem ochote ich pozabijac i tyle, no nic jutro sie tam przejade, niech mi to naprawia i to bedzie moja ostatnia wizyta tam. Pozdro ziomki dziekuje za zaangazowanie :) Obyscie trafili na zajebistych i tanich mechanikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iZohan Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 jak sie ma w rodzinie takiego, to po prostu dar od Boga, bez kitu Spoko, naprawione, jakas blachostka. Teraz zauwazylem ze jak stoje na luzie to mniejsze wibracje czuje gdy wciskam sprzeglo, czyli chyba to kosz sprzeglowy, orientuje sie ktos ile serwis tego kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 ---iZohan--- nie ma tanich i dobrych mechaników. Tanio i dobrze to jest jak sam sobie potrafisz naprawić. Skoro moto naprawione to tylko szerokości pozostaje życzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi