Niuniek21 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Witam a więc możne mi ktoś powiedzieć ile jest stopni w stacyjce w Etz 250 ?Bo u mnie jest chyba jakiś dziwny problem i mam tylko 3 pola :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasfasola Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Kiedyś tym jeździłem ale było to 20 lat temu i... nie pamiętam. Spróbuj poszukać instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 W ETZ 250 masz 5 stopni położenia stacyjki:1stopień- tzw stopień zerowy- kluczyk umieszczony lekko w prawo. Nic się nie dzieje, można wyjmować i wkładać kluczyk.2stopień- załączony zapłon, załączone kontrolki ładowania, luzu, możliwe użycie kierunków, klaksonu, św. hamowania, blindy. Kluczyk w pozycji na wprost. Kluczyk zablokowany.3stopień- jak stopień 2 plus załączone światła pozycyjne. Kluczyk w pozycji lekko w lewo. Kluczyk zablokowany.4stopień- jak stopień 2 plus załączone światła pozycyjne plus, załączone światła szosowe(reflektor główny)- mijania lub drogowe. Kluczyk w pozycji skrajnie w lewo, zablokowany.5stopień- wyłączony zapłon, wyłączone kierunki, światło hamowania, klakson, kontrolki. Załaczone tylko światło pozycyjne przód i tył. Kluczyk w pozycji skrajnie w prawo. Możliwosć wyjęcia kluczyka. Pozycja umożliwia pozostawienie oświetlonego motocykla w miejscu niewidocznym dla innych kierujących i jednocześnie uniemożliwienie uruchomienia silnika i innych oprócz oświetlenia pozycyjnego urządzeń. Kluczyk mozna zabrać ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi