xOzzy Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam, mam 18lat. Chcialbym kupic sobie motorower, tzn motor z silnikiem 50cmm, ogladalem ostatnio kilka najprzerozniejszych motorkow, tylko ze kompletnie sie na tym nie znam, moglby mi ktos pomoc? Mysle ze 2500zl bede mial pod koniec lipca wtedy chcialbym kupic, tylko po to zeby sie poruszac po miescie ew. do dziewczyny/pracy. Ogladane motory przeze mnie... Yamaha TZR 50Honda NSR 50Yamaha DT 50Cagiva Prima 50Honda NS1 50 Wiec... Chcialbym kupic cos ala scigacz z malym silnikiem zebym mogl jezdzic na dowod osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Under Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 TZR 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xOzzy Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 TZR 50 No ok, ale uzasadnij swoja odpowiedz... Moze cos innego w tej kwocie znajde ?? Cos lepszego?? Cos co mniej by palilo?? A teraz kwestia odblokowania takiego motorku, czy to jest legalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Under Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) No ok, ale uzasadnij swoja odpowiedz... Moze cos innego w tej kwocie znajde ?? Cos lepszego?? Cos co mniej by palilo?? A teraz kwestia odblokowania takiego motorku, czy to jest legalne ? Kolego 2 T nic mniej palić Ci nie będzie przynajmniej nie ma jakiś kolosalnych różnic . 6 biegów robi różnice uwierz mi ja w moim Viaderku mam 5 i czasem brakuje jednego :icon_mrgreen: ale przede wszystkim jest lekka tylko 114kg no i ma najlepszy wygląd. Ewentualnie polecam Ci jeszcze Aprilie RS 50. A jeśli chodzi o odblokowanie to prawdopodobnie jest jakiś nowy moduł ale raczej sporo kosztuje więc szukaj odblokowanej a odblokowanie jest tak samo legalne jak rejestracja 125/50 ;p no może nie aż tak ale podobnie Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Under Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jeśli to ma być sprzęt typowo użytkowy to skuter będzie najlepszym wyjściem. Za takie pieniądze kupisz coś świeżego i nie umęczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinR Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Majster, tylko zauważ, że skuter nie będzie tak elastyczny jak motorower współczesny. Mam to i to - spróbuj przyśpieszyć seryjnym skuterem przy 70 (zakładając , że tyle wyciągnie - bo jeżeli autor kupiłby chińczyka .. :) ) w jakiś normalny sposób - nie da się. A motorowerkiem , redukujesz bieg (albo i nie , bo 70 masz na 5'tce tuż po jej wbiciu jeżeli 'pałujesz') i rura ;) Ja tam za ścigaczami 50'tkami nie jestem, ale jakieś SM czy pseudo-Enduro - czemu nie, ten dźwięk im pasuje :) Edytowane 8 Czerwca 2011 przez MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Tak, to odejście 50cc przy redukcji po prostu wbija w siedzenie... Ja mam na podorędziu 80'tke i redukcja zmienia tyle, że robi się więcej hałasu a sprzęt przyspiesza minimalnie lepiej. Jestem fanem dwóch kółek ale w tym przypadku też polecałbym skuter bez blokad. Bez, bo jazda 45 jest niebezpieczna. Skuter, bo częste szuflowanie tak krótkimi biegami jak ma np. TZR trzeba zwyczajnie lubić inaczej krew zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk903 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 tzr 50 lub aprilla rs 50 fajnie wygladają no i 100km/h pojadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi