damiano000 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam Wszystkich!Posiadam Hondę CBR 125r, rocznik 2008, przebieg 2 tyś. km. Wczoraj podczas jazdy 2 razy wyskoczył mi bieg. Raz - drugi bieg, przeskoczył na zero, a drugi raz trzeci bieg - w taki sposób, jakbym na chwilę wcisnął sprzęgło - obroty wyrwały się na maksa i za chwilę jakgdyby nigdy nic dalej mogłem przyspieszać. Wszystko działo się na dość wysokich obrotach ok 8,000 (max mam 11,500).Co to może być? Czy trzeba coś wyregulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Normalnie to objaw zuzycia sprzegiel klowych ale ciezko uwierzyc zeby to sie stalo w tak swiezym motocyklu.Dajesz nim moze na kole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 mie sie wydaje tez sprzegła moze koło jak kolo ale czeste palenie gumy tez moze to spowodowac szegolnie jak sie podczas palenia zmienia biegi:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Bubuss, tylko ci sie wydaje - sprzeglo nie ma nic wspolnego z wypadaniem biegow.Natomiast palenie gumy moze miec wiele wspolnego ze spaleniem sprzegla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Jeśli przebieg jest prawdziwy, to ktoś się postarał nieźle :icon_mrgreen: wypadające biegi to wina uszkodzonych wodzików albo kłów na trybach (jedno z tych uszkodzeń prędzej czy później zawsze spowoduje drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi