makumba Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Dzisiaj pojechalem na przegląd Hondą Deauville kolegi. Zajechałem bez problemów, przegląd został zrobiony, motocykla po przegladzie jednak nie odpaliłem. Jest Honda 650 z 2002 r. na gaźnikach. Po włączeniu zapłonu nie gaśnie kontrolka H.I.S.S. Silniki kręci, ale nie pali. Podczas przegladu diagnosta odsunął tylko trochę wiazke przewodów aby sprawdzic numer na ramie, nie sądze jednaj aby byla to przyczyna nie odpalania hondy, ruszałem tymi przewodami i nic. W swoim garażu zdiołem owiewke, posprawdzałem przewody, przesmarowałem wtyczki, nadal nic. Na wnętrzu tej obudowy która jest koło kluczyka, widać dwa otwory, tak jak by jakaś elektronika została spalona (tam gdzie wychodzą przewody i wszystko jest zalane jakims silikonem). Czy jest jakiś sposób na ominięcie H.I.S.S. W Deauville jest dużo zamków otwieranych kluczykliem od zapłonu wymiana tego to był by horror. Pozdrawiam... Edytowane 1 Czerwca 2011 przez makumba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 niestety wymiana modułu i zamków i stacyjki, ew. podmiana modułu bez hissa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam. Czyli nie wystarczy wymiana anteny H.I.S.S.?Czy moduł z USA wystarczy zamienic z oryginalnym i wszystko powinno działać?Skąd wziąć taki moduł?Gdzie ewentualnie mozna oddać moto do naprawy, mieszkam w suwalkach, Dziawer mówi ze tego nie naprawi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 rozwiązanie?Co o tym sądzicie? Mnie się szczególnie podoba zapis: Już dawno zrobione , tak dla potomnych to jest to tylko przekaźnik radiowy i starczy wymienić sam HISS i hula , podchodzi od każdej hondy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Hej. Dzisiaj wymieniłem samą antenkę od H.I.S.S. motocykl zapala i wszystko pięknie działa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi