Ghost_lbn Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Coś tam mogę, chociaż nie za dużo bo jeździłem w nich 3-4 razy tylko, przez pogodę... Głównie pytałeś o wentylacje, to akurat sprawdziłem :P otworów specjalnych nie mają tak jak Sidi ale o dziwo nie jest źle. To co sprawdziłem:toczenie się po mieście przy 30+ stopniach (i wilgotno bardzo, sauna że po chwili sie leje z człowieka)- można sobie nogi ugotowaćale przy 80-90km/h już nawet taki upał z sauną nie daje się bardzo we znaki. Później- im szybciej jedziesz tym lepiej.Trasa przy takich samych temperaturach (tylko już ładny dzień, bez sauny)- powiedziałbym że komfortowo jak na tego typu buty. Niższe temperatury, typu latanie po mieście wieczorem/ w nocy też bardzo fajnie, wręcz luksusowo :DNajdłużej cały czas je miałem na nogach troche ponad 2h, po takim czasie zero bólu nóg czy jakichkolwiek innych problemów. Generalnie jestem bardzo zadowolony, miałem w rękach Vertigo i te jednak sprawiają lepsze wrażenie wg mnie. No i ta stabilizacja kostki jest bezbłędna, nie ma mowy żeby coś sobie zrobić dopóki but jest na nodze, a Vertigo nic takiego nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Tylko co z tego jak dalej nie wiem jakie buty z nich wybrać :tongue: Te ktore lepiej pasuja ;) Sidi robia buty na troszke wezsza stope, moje poprzednie (b2 goretex) pasowaly ok, niestety po 1.5 roku i ok 20tys km zaczely przeciekac i podeszwy byly juz mocno starte. Kupilem TCX CompS (goretex), sa troszke szersze, cieplejsze ale po podobnym okresie uzytkowana nadal wodoszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawet Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dzięki za info ;)Wygląda na to że To kwestia wyboru między większym bezpieczeństwem jakie daje TCX a lepszym komfortem jakie daje SIDI :icon_razz: Ghost_lbn i dyziowgŚmigacie w TCX COMPETIZIONE to jeszcze Was zapytam :). Czy jak zakładacie te buty to czy stopa ma tam w nich trochę luzu (przód tył i minimalne boki) czy idealnie buty macie dopasowane do stopy ? Bo mierzyłem te buty w swoim rozmiarze i jak maksymalnie pchnę nogę do przodu to z trudem ale na upartego mogę włożyć palec wskazujący ręki między piętę a koniec buta. Też tak macie ? :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Sprzedawca w sklepie mówi mi że on wolał by te TCX'y niż SIDI VERTIGO ze względu na lepsze bezpieczeństwo. Jak bedziesz u niego nastepnym razem, to spytaj go czy nie chce kupic od Cebie inflantow lub kolumny Zygmunta ? :icon_mrgreen: Z tym bezpoieczenstwem przsadzil, roznica nie jest duza ale SIDI sa lepsze. Tak jak wspomnieli poprzednicy, wybralbym z Gore-Tex'em. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Bo mierzyłem te buty w swoim rozmiarze i jak maksymalnie pchnę nogę do przodu to z trudem ale na upartego mogę włożyć palec wskazujący ręki między piętę a koniec buta. Też tak macie ? :tongue:Tez tak mam w swoich i dlatego sprzedaje. Moim zdaniem to juz jest o rozmiar za duzo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Co do jakości Sidi, to ja nie wiem, ale moje Vertigo z gore-texem się popruły. Polski importer oddał je do szewca, który ochoczo przeszył membrany i %^$&. Ręce mi opadły, ale nie miałem siły na dalszą walkę. Odradzam te wspaniałe włoskie buty jak i polskiego importera tego jakże szacownego obuwia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 (edytowane) PawetTo już jest za duży luz, ja miałem taką sytuacją w Vertigo (a rozmiar mniejsze były z kolei za małe już całkiem, żeby było śmieszniej). TCXy na mojej nodze takiego luzu praktycznie nie mają, ale to jest często kwestia ukształtowania stopy po prostu. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Ghost_lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawet Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Dzięki wszystkim za opinie i pomoc w wyborze ;)Jednak wybrałem Sidi Vertigo :) Lepiej leżały na nodze, tzn były wygodniejsze.Mam nadzieję że nie będę żałował ;) Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Pawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi