Rafal_W_wa Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Pojawił mi się problem z moją R6 Mam wyciek między pompa wody a silnikiem, ze zdjęc wynika że jest tam oring i bardzo możliwę że on własnie padł. Jak motor chodzi wszystko jest ok, gdy postawie to pojawia się plama, sprawdziłem wyciek jest w/w miejscu. Kwestia co trzeba zrobić aby wyciągnąć pompę wody w R6 2008? ktoś może próbował? Podobno nie jest to taka łatwa sprawa a jest tam poza oringiem również jakiś uszczelniacz mechaniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Pojawił mi się problem z moją R6 Mam wyciek między pompa wody a silnikiem, ze zdjęc wynika że jest tam oring i bardzo możliwę że on własnie padł. Jak motor chodzi wszystko jest ok, gdy postawie to pojawia się plama, sprawdziłem wyciek jest w/w miejscu. Kwestia co trzeba zrobić aby wyciągnąć pompę wody w R6 2008? ktoś może próbował? Podobno nie jest to taka łatwa sprawa a jest tam poza oringiem również jakiś uszczelniacz mechaniczny. Do wymiany oring nr kat.93210-33133-00oraz uszczelka pompy nr kat. 2C0-12428-01-00Nie ma problemu z wymianą o ile podczas dokręcania posłużysz się kluczem dynamometrycznym. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_W_wa Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ale jak to rozkręcę to poradzę sobie z rozłożeniem? Bo jak patrze jak to jest złożone to boje się rozbierać.. po rozkręceniu wszystko wychodzi? Czy trzeba coś kombinować? Tam nie dość że klucz to i jeszcze chyba klej do gwintów potrzebny. K...wa trochę się wkurzyłem że stało się to w dość świeżym moto. Jaki tam mam moment na śrubach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_W_wa Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 uszczelki wymienione,pompa trochę ciężko schodziła, ale po zdjęciu wszystkich przeowdó i odkreceniu powoli można ją rozruszać. Info dla kogoś kto się za to zabierze: Uszczelka pompy i oring j/w śruby mocujące pompe 12NM + klej do gw śruby pompy 10NM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi