Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Honda vfr 750 rc 36 90r. Głównie chodzi o przeróbkę kolektora wydechowego a dokładniej pozbycia się z niego tej "puszki" (do której zachodzą się kolektory a dopiero później przykręcany jest do niej tłumik końcowy)

I teraz pytanie: czy to możliwe że ta "puszka" tak strasznie go tłumi? (chodzi o db)dlaczego ten sam tłumik w obojętnie jakiej r4 wrzeszczy tak głośno że nie słychać własnych myśli? a w v4 tylko delikatny pomruk z basem? tak że jadąc 100km\h kierowca nie słyszy tłumnika!!

Mi się wydaje że ta puszka po prostu robi jako dodatkowy tłumik czy ktoś z was przerabiał taki temat?

dadam też że model rc36II tej puszki nie posiada ale nie wiem jak u niej z dźwiękiem

Jest tak jak piszesz, w yzf też jest "puszka" w której jest exup zamontowany i przez to na przelotowym wydechu nie idzie wyciągnąć większego poziomu dźwięku... niestety przerabiałem ten temat ;)

przed chwilą słuchałem na you tube jak chodzą rc 36II i myślę że wcale szału nie robią, niech mi ktoś powie dlaczego r4 ryczy dużo głośniej a z v-ki nic się nie da wycisnąć

albo niech mi ktoś powie co zrobić aby v-er ryczał głośniej niż r4, tylko nie piszcie że wyjąć całkowicie tłumnik bo o to mi nie chodzi

W dniu 15.05.2011 o 21:51, Przemyslaw912 napisał:

przed chwilą słuchałem na you tube jak chodzą rc 36II i myślę że wcale szału nie robią, niech mi ktoś powie dlaczego r4 ryczy dużo głośniej a z v-ki nic się nie da wycisnąć

albo niech mi ktoś powie co zrobić aby v-er ryczał głośniej niż r4, tylko nie piszcie że wyjąć całkowicie tłumnik bo o to mi nie chodzi

Słuchaj V4 zawsze będzie inaczej pracować niż zwykła nudna R4, co do głośności to V-ka jest głośniejsza od rzędówki a Ty piszesz, że odwrotnie ;) jak chcesz żeby było bardzo głośno i zalatywało pod wiejski tuning to roznituj tłumik i wyrzuć wyciszenie tzn. tą watę która jest upchnięta w tłumiku a jak nie to ciesz się basowym rykiem V4 :) ps. zapraszam z takimi tematami na VFR OC ;) jak jeszcze się nie zapisałeś.

Edytowane przez michał RC 46

W dniu 15.05.2011 o 21:51, Przemyslaw912 napisał:

Sprzedaj to padło :D

Why... So... Serious

W dniu 16.05.2011 o 05:55, michał RC 46 napisał:

Słuchaj V4 zawsze będzie inaczej pracować niż zwykła nudna R4, co do głośności to V-ka jest głośniejsza od rzędówki a Ty piszesz, że odwrotnie ;) jak chcesz żeby było bardzo głośno i zalatywało pod wiejski tuning to roznituj tłumik i wyrzuć wyciszenie tzn. tą watę która jest upchnięta w tłumiku a jak nie to ciesz się basowym rykiem V4 :) ps. zapraszam z takimi tematami na VFR OC ;) jak jeszcze się nie zapisałeś.

w mojej cebrze mam taki sam tłumik i ryczy przynajmniej jeszcze raz tak głośno jak ten vfr więc jak v-ka może być głośniejsza od r4?

Nadal nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie czy to ta puszka go aż tak mocno tłumi? czy może to już tak te v-ki mają bo założyliśmy ten tłumik z nadzieją że moto będzie słychać a tu nic, a w rzędówce ryczy jak wściekły DLACZEGO?