Skocz do zawartości

Problemy z ETZ 251 - proszę o rady w miarę możliwości

erde
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Liczę na Waszą pomoc. Po pierwsze, to mz nie chce odpalać. Kopniak już nie kręci wałem - trzeba sprawdzić co tam się rozwaliło, napewno nie sprężyna. Ale wróćmy do sprawy. Więc tak, mz mimo iż ma wachę wymieszaną z olejem w stosunku 1:50 nie odpala. Iskra na świecy niby jest, paliwo niby dochodzi...ale jakaś kaszana się dzieje. Akumulator jest co prawda słaby bardzo ale powinna odpalić jakoś z pychu prawda? a tu nic. nie mamy siły już pchać po ulicy tej maszyny :? Elektryka napewno jest sprawna, bo położona od nowa tydzień temu. Czy to może być wina umierającego akumulatora, słabej świecy i gaźnika? dziękuję z góry za podpowiedzi. Pozdrawiam!

No to może sprubój ustawić zapłon. Jeżeli to nie pomoze to podaladuj akumulator. A jezeli to nie pomoze to juz nie wiem co robic. U mnie bylo to samo, ale ustawilem zaplon i chodzi. Aha - moze jeszcze wypoleruj rurke - tulejke łącząca gaźnik z cylindrem (oczywiscie od wewnatrz), bo moze garnek nie dostaje tyle paliwa ile mu bozia nakazała. :mrgreen: :D

zapłon ustawialiśmy w prawdzie na oko, ale wygląda na dobrze ustawiony. przerywacz jest otwarty jak tłok jest 3mm przed GMP. króciec ssący wypolerowałem tak, że świeci się jak psu jajca na mrozie:D specjalną pastą polerską. nie wiem, może aku jest na tyle do bani że się już nie nadaje. bo nawet ładowanie nie pomaga i tak zdycha

czesc.spróbój podłączyć motor pod jakikolwiek akumulator 12V nawet od samochodu

U mnie na słabym akumulatorze gasla. Jezeli to nie pomoże to wymień swiece może mieć przebicie i jeżeli jest wykrecona to może daćci iskrę natomiast po wkręceniu jak dostanie cisnienie z cylindra to iskry może nie dawać.

ja tez nie moge odpalic :D juz sie zniechecilem do motocykli (a przynajmniej do mojego) :cry: iskra jest (sprawdzalem na kilku swiecach), akumulator super, benzyna z dzisiaj, moze gaznior............. zalamany, zly i w oglole.......szkoda gadac

erde jak uda Ci sie odpalic to napisz co zrobiles, moze u mnie jest to samo, ja jak cos bede wiedzial to tez napisze :D