MadReaper Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Super.Jakby się udało to ja się piszę w ciemno.Fajnie, ze się tym zająłeś i przycisnąłeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 A może mała mobilizacja i jako grupa zainteresowac sie tym tematem? http://www.wroclaw.pl/szkolenia_z_pierwszej_pomocy,.dhtml - moze jakieś roziwinięcie szkolenia dla motocyklistów?Ja chyba tam się wybiore. Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadReaper Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Zadzwoniłem tam - szkolenia są w środy o 12 - 15 osób, oraz w środy, piątki i soboty o 16 - 30 osób.Trwa 3,5h i jest jednorazowe. Najbliższe terminy dopiero od 16 marca po kilka miejsc, więc jest obłożenie. Myślę, że można by zbadać tematy, czy jest zainteresowanie wśród motocyklistów, porozmawiać z prowadzącymi, czy byliby skłonni na jednym ze spotkań skupić się na tematyce motocyklowej i jeden termin zająć/zarezerwować. Mamy 3 miesiące - myślę, że dałoby się zorganizować jakąś mobilizację. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamelon Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) Zadzwoniłem tam - szkolenia są w środy o 12 - 15 osób, oraz w środy, piątki i soboty o 16 - 30 osób.Trwa 3,5h i jest jednorazowe. Najbliższe terminy dopiero od 16 marca po kilka miejsc, więc jest obłożenie. Myślę, że można by zbadać tematy, czy jest zainteresowanie wśród motocyklistów, porozmawiać z prowadzącymi, czy byliby skłonni na jednym ze spotkań skupić się na tematyce motocyklowej i jeden termin zająć/zarezerwować. Mamy 3 miesiące - myślę, że dałoby się zorganizować jakąś mobilizację. Co o tym sądzicie? Cześć! Krótka informacja, rozmawiałem z osobą, która bezpośrednio zajmuje się organizacją tych szkoleń. Poprosiła bym zadzwonił dziś, tylko w godzinach późniejszych, wówczas porozmawiamy jakie są szanse na poświęcenie takiego jednego cyklu na szkolenie ze szczególnym zwróceniem uwagi na motocyklistów. Napiszę jak dowiem się czegoś więcej. Oprócz tego, co jakichś czas dzwonię do Warszawy i męczę Krajowe Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, którzy organizują kampanię Motopozytyni. Kontakt jest bardzo ciężki, ale udało mi się już ustalić w rozmowie telefonicznej, że szkolenia mają być w marcu. Ale czy będzie cokolwiek, trudno powiedzieć. AKTUALIZACJA TEMATU: Rozmawiałem z panią koordynator tego projektu. Wstępnie mam dobre wieści.Szkoleniem zajmuje się wrocławskie Pogotowie Ratunkowe, a dokładnie dr Andrzej Nabzdyk - znany m.in z tragicznej katastrofy śmigłowca LPRu, gdzie stracił prawą nogę (jego koledzy nie przeżyli katastrofy). Obecnie jest także Radnym Rady Miejskiej Wrocławia. Oczywiście w zależności od ilości osób, jest możliwość, aby zarezerwowali dla nas termin - kwestia poważnego podejścia do tematu, by nie było, że gdy zbliżać się będzie szkolenie, część osób odpadnie z byle powodu. W związku z tym, pytanie. Ile osób jest chętnych na takie szkolenie?Gdy będę wiedział orientacyjnie co i jak, zadzwonię do dr Nabzdyka i porozmawiam z Nim o takim szkoleniu.Im szybciej się określicie, tym szybciej będę mógł skoordynować to wszystko.Czekam na info! Pozdro Edytowane 8 Marca 2012 przez Kamelon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 W związku z tym, pytanie. Ile osób jest chętnych na takie szkolenie?Gdy będę wiedział orientacyjnie co i jak, zadzwonię do dr Nabzdyka i porozmawiam z Nim o takim szkoleniu.Im szybciej się określicie, tym szybciej będę mógł skoordynować to wszystko. Ja bym się naturalnie pisał, ale to w dużej mierze zależy od terminu. Jak się okaże, że mam akurat wyjazd służbowy, to nie dam rady. Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamelon Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Ja bym się naturalnie pisał, ale to w dużej mierze zależy od terminu. Jak się okaże, że mam akurat wyjazd służbowy, to nie dam rady. Oczywiście to jest zrozumiałe. Nie wiem jeszcze w jakichś godzinach dokładnie będą szkolenia, ale może (jeśli będzie dużo takich głosów), uda się to zrobić po południu. Nie mam na chwilę obecną na to pytanie odpowiedzi. Czekam na więcej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamelon Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Bardzo proszę wszystkich zainteresowanych o odpowiedzi. Rozmawiałem z dr Nabzdykiem. Szkolenie pierwszej pomocy ze szczególnym zwróceniem uwagi na bezpieczeństwo motocyklistów możliwy do zrealizowania. Dzwoniłem ws. terminów.Mamy kilka możliwości. Pewnie zdarzy się tak, że komuś nie będzie pasować. Myślę jednak, że wówczas warto wziąć nawet urlop na ten jeden dzień lub po prostu spotkać się po południu. ŚRODA: 12:00 - 15:30 lub 16:00 - 19:30PIĄTEK:16:00 - 19:30SOBOTA: 9:00 - 12:30 lub 13:00 - 16:30 Proszę o informację, bym mógł zadzwonić i rezerwować dla nas jakichś dzień. Szkolenie byłoby za ok 2 lub 3 tygodnie, ale koniecznie muszę wiedzieć (jak najszybciej) jak wyglądacie z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Poszło na PW Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_imon Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ja rowniez bylbym wstepnie chetny, kwestia doboru terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milus Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 I ja bym się pisał, zależnie od terminu który wybierzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ja sie piszę na to. Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prunus Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 I ja również wyrażam swoją chęć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadReaper Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ja oczywiście bardzo chętnie. Środy są dla mnie niedostępne, ale piątki i soboty są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamelon Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Witajcie, dzięki za odzew. Rezerwuję dla nas termin w piątek (16:00-19:30). Jak już wszystko będę miał potwierdzone, poinformuję na forum jaka to dokładna data. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martes Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Pasuje mi termin. Proszę, dopisz mnie do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi