Jacob555 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 To zobaczę jeszcze ten wydech, bo ostatnio też miałem ściągnięty :icon_rolleyes: Dziś na paradzie strzelanie było jak najbardziej na miejscu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik777 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Zapytam tutaj, ponieważ nie chce zakładać nowego tematu i śmiecić. Od dwóch dni posiadam Kawasaki ER6N z 2008 roku i zauważyłem, że jak go wkręcę na dowolnym biegu (najczęściej 2-3 bieg) i odpuszczę gaz, to potrafi strzelić z wydechu podczas schodzenia z obrotów (hamowania silnikiem). Wcześnie miałem Suzuki SV650 (krótko, go miałem bo zamieniłem się za ER6N) i tamten moto nie strzelał z wydechu. Muszę wspomnieć, że SV'ka była na oryginalnym tłumiku, a ER6N ma założony głośny tłumik LeoVince. Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź w tej sprawie, bo nie wiem czy powinienem się tym martwić i czy może się coś uszkodzić. Pozdrawiam. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Laik777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 U mnie też najbardziej na 3. strzela :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 A ten wydech sprawdziles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Nie miałem czasu ostatnio (dlatego się nie odzywam), może jutro, bo mam wolne od zajęć :icon_biggrin: Ale to i tak nie wiem, bo sesja na karku :icon_twisted: Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Jacob555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik777 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A możecie coś powiedzieć o tym dźwięku w ER6N? http://www.youtube.com/watch?v=xpVKUFbd-xI U mnie jest to samo i podczas jazdy na niskich obrotach też słychać to bzyczenie. To TPS (przepustnice). Koleś pod filmikiem napisał, że ma identycznie i na niskich obrotach też to słychać. Nie wiem czy to normalne? Zapewne tutaj są lepsi specjaliści i będą potrafili odpowiedzieć na to pytanie. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi